reakcija na navode

Grad Zagreb: Upitnici za roditelje odgojitelje su u potpunosti anonimni

06.02.2022 u 19:14

Bionic
Reading

Grad Zagreb reagirao je na priopćenje inicijative 'U djeci je budućnost' koja okuplja roditelje odgojitelje, a koji tvrde kako su im dostavljeni upitnici o obiteljskim okolnostima koji sadrže i kod te nisu anonimni

Iz Grada Zagreba u nedjelju su reagirali na priopćenje inicijative 'U djeci je budućnost' koja okuplja roditelje odgojitelje, a koji tvrde da su im dostavljeni upitnici o obiteljskom statusu s bar kodom. Opovrgavaju da upitnici nisu anonimni.

'Upitnici su u potpunosti anonimni. Barkod koji se nalazi na njima služi isključivo za kuvertiranje, odnosno daje naredbu da ubaci dva lista u kuvertu na stroju. Uputa koju je Grad Zagreb dao korisnicima je da slobodno izrežu barkod i vrate popunjeni upitnik bez njega, ukoliko imaju ikakve sumnje oko anonimnosti', poručuju iz zagrebačke Gradske upreve.

Ističu kako za kod nisu vezani nikakvi osobni podaci.

U inicijativi su se uspaničili tvrdeći da upitnik sadrži 33 pitanja o općim podacima, obiteljskom i stambenom statusu, zaposlenju, prihodima i socijalnim naknadama, a svaki sadrži svoj broj pa upitnici, kako su zaključili - nisu anonimni.

Roditelji odgojitelji čiji se status ukida odlukom nove zagrebačke vlasti, žale se i da ne mogu naći posao jer im nova Odluka ne dopušta da do tada upisuju djecu u vrtiće, a i nema mjesta u zagrebačkim vrtićima.

Nadaju se i da će Visoki upravni sud brzo donijeti presudu u njihovu korist i novu Odluku grada Zagreba proglasiti nezakonitom.