VRIJEME DARIVANJA

Grad u Istri svojim umirovljenicima dijeli božićnice od 4000 kuna, daje besplatan parking cijele godine, edukacije...

17.12.2019 u 11:17

Bionic
Reading

U Hrvatskoj četrdesetak gradova svojim umirovljenicima kao pomoć isplaćuje božićnice, no iznosi se najčešće kreću između 100 i 400 kuna. Umag, s druge strane, u sklopu svog programa 'Pogodnosti i skrb za umirovljenike grada Umaga', svojim penzionerima isplaćuje do izdašnih 4000 kuna

Umaški umirovljenici mogu potpuno besplatno parkirati u samom centru grada, u neposrednoj blizini tržnice, ribarnice, robne kuće, ljekarne i trgovina… 365 dana u godini. Također, besplatni parking je osiguran i ispred same zgrade Doma zdravlja, za vrijeme obavljanja liječničkih pregleda, navodi stranica gradonačelnik.hr.

Umirovljenicima s prebivalištem na području Umaga, kojima je u centru za socijalnu skrb izdano rješenje o pravu na zajamčenu minimalnu naknadu, sufinanciraju se troškovi stanovanja, a koji se odnose na najamninu, komunalne naknade, električnu energiju, plin, grijanje, vodu, odvodnju, pričuvu za održavanje zajedničkih dijelova stambenih zgrada i druge troškove.

Šlag na tortu zasigurno su i božićnice koje u Umagu iznose i do 4000 kuna, što je apsolutno rekordni iznos u Hrvatskoj jer se božićnice umirovljenicima u 40-ak gradova, koliko ih uopće na ovaj način pomaže svojim najstarijima, kreću od 100 do 400 kuna.

'Zahvaljujući izgrađenom sustavu pogodnosti i skrbi, s ponosom možemo utvrditi kako je Umag doista grad sretnijeg i bezbrižnijeg života umirovljenika. Grad Umag razumije potrebe svojih stanovnika treće životne dobi te je stvorio paket mjera i pogodnosti kao rezultat dugogodišnjeg rada, promišljanja i socijalne osjetljivosti. Upravo je takva socijalna politika prepoznata u Republici Hrvatskoj kao primjer najbolje prakse te je Umag postao vodeći grad u državi i po pitanju uvjeta, pogodnosti i skrbi za naše umirovljenike, a na što smo iznimno ponosni', ističe gradonačelnik Vili Bassanese.