BLACKPOOL TOWER

Zbog požara na poznatoj turističkoj atrakciji digli se vatrogasci i policija. Kad ono...

28.12.2023 u 17:28

Bionic
Reading

Britanski mediji javili su kako je nešto nakon 15 sati po našem vremenu buknuo požar na vrhu Blackpool Towera, jedne od najpoznatijih britanskih turističkih atrakcija. Na teren su izašli vatrogasci, ali i policija, koji su utvrdili da je u pitanju bila - narančasta mreža koja je treperila na vjetru

Vatrogasne ekipe poslale su na teren šest vozila, ekipu za bespilotne letjelice i ekipu za spašavanje užetom. Apelirali su na posjetitelje da se klone tog područja.

Požar je izbio u blizini platforme za promatranje tornja od 360 stupnjeva, poznate kao Blackpool Tower Eye, javio je The Guardian, koji je objavio i snimku s mreže X.

No policija Lancashirea je oko 17 sati priopćila: 'Naš helikopter je preletio toranj i nema požara. Možemo potvrditi da je ono što se vidi narančasta mreža. Jedan muškarac je uhićen pod sumnjom za narušavanje javnog reda i mira i prevezen je u pritvor'.

Blackpool Tower, koji je otvoren 1894. godine, jedna je od najpopularnijih britanskih znamenitosti. Smješten je u obalnom gradu Blackpoolu na obali Irskog mora, a u njoj se, između ostalog, snima dio natjecanja Ples sa zvijezdama. U sklopu tornja nalaze se i Sea Life, Madame Tussauds i cirkuske atrakcije.