'bolesne neka ostavi za kraj'

Gordan Maras oštro o ukidanju besplatnog parkiranja oko bolnica: Nek' se Tomašević radije uhvati uhljeba...

10.08.2021 u 16:02

Bionic
Reading

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio kako se ukida besplatan parking kod zdravstvenih ustanova u Zagrebu oglasio se Gordan Maras, koji od zagrebačkoga SDP-a i Joška Klisovića očekuje da se suprotstave toj mjeri

'Očekujem da se SDP Zagreb i Joško Klisović suprostave ovoj mjeri. Bolesni ljudi i njihove obitelji ne bi trebale biti prve na udaru ušteda. Postoje tisuće Bandićevih uhljeba koji u Gradu i Holdingu i dalje mirno spavaju, ne rade ništa i primaju plaću. Neka se gradonačelnik prvo 'primi' njih, a bolesne neka ostavi za kraj. Slažete li se?', napisao je bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras, koji je nedavno izbačen iz stranke, na svojoj službenoj Facebook stranici izazvavši lavinu komentara.

Tomašević je obustavljanje odluke kojom se ukida naplata parkiranja ispred svih zdravstvenih ustanova u gradu Zagrebu objavio na današnjoj konferenciji za novinare.

'Zagrebački holding, podružnica Zagrebparking me tražila da se obustavi primjena odluke bivšeg gradonačelnika iz listopada kojom je bila ukinuta naplata parkiranja ispred svih gradskih ustanova u Gradu Zagrebu. Bivši gradonačelnik je potpisao odluku da se ne naplaćuje parkiranje ispred gradskih ustanova i zdravstvenih ustanova zbog covida. Prihvatit ću taj prijedlog s obzirom na to da je epidemiološka situacija povoljna i da nema takvog pritiska na zdravstvene ustanove. Efekti te mjere su upitni. I s treće strane imam na umu i financijsku situaciju u Holdingu, posebno u Zagrebparkingu, koja nije dobra. Zagrebparking ima 3500 parkirnih mjesta i novootvoreno mjesto u Svetom Duhu. Propuštenih prihoda je tu 14 milijuna kuna, a oko 5 i pol ide na garažu Sv. Duh koja se ne naplaćuje', objasnio je Tomašević.

  • +6
Konferencija za medije Tomislava Tomaševića Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX