30. obljetnica

Gordan Jandroković proglašen počasnim građaninom Općine Rovišća

20.04.2023 u 17:42

Bionic
Reading

Na svečanoj sjednici u povodu 30. obljetnice Općine Rovišća predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je proglašen počasnim građaninom, a zahvaljujući na priznanju, pohvalio je općinu na velikom povlačenju novca iz europskih fondova

„Izuzetno je bitno da se poistovjetimo s politikom koja se provodi na nacionalnoj razini kako bismo iz nje mogli imati korist za lokalnu zajednicu, a vidim da se to sve više poboljšava. U početku našeg članstva u EU imali smo komplicirane procedure, a nedostajala nam je administracija, što je uobičajeno za nove članice, no sada, kad vidimo koje smo iznose povukli, znamo koja nam se perspektiva nudi za razvoj”, poručio je Jandroković.

Načelnik Slavko Prišćan istaknuo je mnoge mjere koje provodi Općina, poput potpore za novorođenčad i sufinanciranja vrtića koji je dostupan u toj općini, besplatnog pribora i bilježnica za osnovnoškolce, sufinanciranja prijevoza za srednjoškolce te jednokratne potpore studentima.

„Potpore dajemo i mladima za rješavanje stambenog zbrinjavanja, potpore dajemo i poljoprivredi, za razvoj turizma. Trudimo se pomoći i starijima i nemoćnima kroz program 'Zaželi'. Onima s malim mirovinama dajemo božićnice i uskrsnice”, rekao je načelnik i najavio nove projekte.

„Općina je dogradila vrtić u Rovišću, sagradit će vrtić u Predavcu, gradi se tržnica, ulaže se u sportske objekte, kroz cijelu općinu je prošao vodovod, asfaltirano je 15-ak kilometara nogostupa, asfaltiraju se i ceste”, istaknuo je Prišćan.

Župan Marko Marušić istaknuo je odličnu suradnju i mnoga ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u rovišćanskom kraju. Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odao je počast poginulim hrvatskim braniteljima na glavnom općinskom trgu.