sporna nekretnina i politički prebjezi

Goran Marić i Milan Bandić na tapetu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

31.01.2020 u 08:36

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučit će na današnjoj sjednici, među ostalim, o tome hoće li pokrenuti postupak protiv bivšeg ministra državne imovine Gorana Marića te zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa još je u travnju prošle godine najavilo kako će razmotriti slučaj tadašnjeg ministra državne imovine Gorana Marića na temelju teksta u tjedniku Globus koji ga proziva da je u imovinskim karticama prijavio višestruko nižu vrijednost kuće u Živogošću od današnje tržišne vrijednosti i one koju je imala 2012., kad ju je kupio.

Problematična je razlika u površini te nekretnine u imovinskim karticama iz 2013. i 2016., a i činjenica da je ovu i druge nekretnine Marić kupio od Zvonka Šarića, čija je tvrtka Sjajna svjetlost na natječaju njegova ministarstva kupila vilu u Grškovićevoj ulici u Zagrebu, a koju je do izmjena zakona koristio bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Što se tiče predmeta o Milanu Bandiću, najvjerojatnije se radi o prelasku saborskih zastupnika Mladena Madjera i Marije Puh u Bandićevu stranku.

  • +5
Suđenje Milanu Bandiću zbog zloupotrebe položaja i ovlasti Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Prema medijskim tvrdnjama, Madjeru je zbog dogovorene saborske suradnje s Bandićem kćer zaposlena u gradskoj upravi, dok je Mariji Puh brat zaposlen u ZET-u.

Povjerenstvo će na današnjoj sjednici odlučivati o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv Mirka Duspare, gradonačelnika Slavonskog Broda, te u čak dva slučaja protiv Stipe Petrine, načelnika Općine Primošten.