POMOZIMO DJECI IZ DOMOVA

Gesta koja život znači

26.11.2012 u 14:17

Bionic
Reading

Korak u život ide dalje, skupljaju se sredstva za stipendije za djecu iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji

Mladi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje i ove godine će dobiti stipendije zahvaljujući humanitarnoj akciji 'Korak u život'. Donacijom novčanih sredstava brojnih hrvatskih tvrtki i samih građana koji su prepoznali vrijednost ove akcije svake godine stipendiraju se mladi ljudi koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji.

Akcija se održava već petu godinu zaredom, a prikupljena sredstva do sada su omogućila školovanje za 121 mladu osobu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Finale ovogodišnje akcije obilježit će se 4. prosinca velikim humanitarnim koncertom Zagrebačke filharmonije i Zorana Todorovića u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na HRT-u. Svi koji žele podržati 'Korak u život', osim kupnjom ulaznica za koncert, to mogu učiniti i pozivom na broj 060 9001.

'Korak u život'
jedna je od najvećih i najuspješnijih humanitarnih akcija u Hrvatskoj, pokrenuo ju je 2008. godine Rotary klub Zagreb Kaptol, a u protekle četiri godine svojim su je angažmanom podržali i mnogi predstavnici hrvatske kulturne, glazbene i sportske scene.

Korak u život