PROGNOZA VREMENA

Gdje će biti kiše? Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

25.01.2020 u 07:54

Bionic
Reading

U subotu će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na Jadranu i u predjelima uz Jadran. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 3 do 8, na Jadranu između 10 i 15 °C, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Prijepodne se u unutrašnjosti ponegdje očekuje magla, a slaba oborina se može smrzavati u dodiru s tlom. Vjetar će biti uglavnom slab, na zapadu do umjeren jugozapadni, na Jadranu umjereno do jako jugo, javlja DHMZ.

Istočna Hrvatska

Bit će djelomice sunčano, a prema kraju dana s umjerenom naoblakom. Ujutro se mjestimice očekuje magla. Vjetar će biti većinom slab. Najniža temperatura bit će od -4 do -1, a najviša dnevna između 6 i 8 °C.

Prognoza za 25.1.2020. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Središnja Hrvatska

Očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz slabu kišu. Ujutro može biti slabih oborina koje se mogu smrzavati u dodiru s tlom. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni. Najniža temperatura kretat će se od -2 do 2, a najviša dnevna između 6 i 8 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo do pretežno oblačno povremeno s kišom. Ujutro može biti slabih oborina koje se mogu lediti u dodiru s tlom. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni. Najniža temperatura bit će od -1 do 3, a najviša dnevna između 6 i 8 °C.

Istra

Očekuje se promjenjivo oblačno vrijeme, povremeno s kišom. Puhat će slabo do umjereno, ponegdje pojačano jugo koje će u drugom dijelu noći okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 6 do 8 °C, u unutrašnjosti Istre od 0 do 5 °C, a najviša dnevna od 10 do 13 °C.

  • +11
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Zoe Sarlija/PIXSELL

Sjeverni Jadran

Većinom se očekuje oblačno vrijeme, povremeno s kišom. Puhat će umjereno do jako jugo. Najniža temperatura kretat će se od 6 do 9, a najviša dnevna između 10 i 13 °C.

Dalmacija

Promjenljivo oblačno vrijeme, povremeno s kišom. Puhat će umjereno do jako jugo. Najniža temperatura bit će od 8 do 11, a najviša dnevna između 12 i 15 °C.

Biometeorološke prilike

Nepovoljnije će biti na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru nego u ostatku zemlje. Kod meteoropata se može javiti umor, glavobolja, bolovi na mjestima ranijih ozljeda i tegobe sa snom u noći na nedjelju.

Pojačane tegobe mogu osjećati bolesnici s bolestima krvožilnog sustava i reumatičari. Ujutro je na istoku zemlje moguća magla pa kronične plućne bolesnike upozoravamo na adekvatnu zaštitu.

Izgledi vremena

I sutra se očekuje promjenljivo i pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, osobito u Dalmaciji gdje može biti i pljuskova s grmljavinom.

Vjetar će na kopnu biti slab, na Jadranu umjereno i jako jugo, koje će u drugom dijelu dana na sjevernom dijelu okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -2 i 3, na Jadranu između 6 i 10, a najviša dnevna od 5 do 9, na Jadranu između 10 i 15 °C.

Ponedjeljak će biti uglavnom suh, uz moguća sunčana razdoblja. Na kopnu će vjetar biti uglavnom slab, u utorak umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo i sjeverozapadnjak. U utorak se povremeno očekuje i jak jugozapadnjak.