KOBNI SAJAM HRANE

Gavriloviću u Koelnu pokrali zimske i trajne salame

Bionic
Reading

Na najvećem svjetskom sajmu hrane i pića ANUGA u Koelnu, među desetak hrvatskih izlagača je i petrinjski Gavrilović, koji se predstavlja svojim trajnim i polutrajnim proizvodima. Međutim, već prve noći sajma iz hladnjaka Gavrilovića ukradeno je nekoliko primjeraka Zimske i Trajne salame, javlja Večernji list

Po svemu sudeći, kradljivci su znali što traze, a budući da sajam nije prodajni, odlučili su se na krađu.

'Nije mi jasno zašto je salama ukradena, jer je ionako bila predviđena za degustaciju. Kradljivci su mogli doći na degustaciju, a da su nas zamolili, mi bismo im poklonili salamu', rekla je za Večernji list voditeljica izvoza u Gavriloviću Merima Avdić.

Na najvećem svjetskom sajmu prehrane u Koelnu - ANUGA sudjeluje čak 6777 izlagača iz 99 svjetskih zemalja, među kojima i petnaestak iz Hrvatske, koji se bore u prvom redu za europsko, ali i međunarodno tržište prehrambenih proizvoda.

Zbog visoke cijene zakupnine izložbenog prostora, hrvatskih je izlagača relativno malo, no zahvaljujući Hrvatskoj gospodarskoj komori, 14 hrvatskih proizvođača našlo je svoje mjesto na zajedničkom izložbenom prostoru od 160 četvornih metara.

Svoje proizvode izlažu varaždinska Derma, Dupin iz Zagreba, Eko Vrelo - Beli Manastir, petrinjski Gavrilović, Hermes International iz Turčina, Mygros iz Varaždinskih Toplica, zagrebački Pan Pek i Paprenjak, Paška sirana iz Paga, PIP iz Pisarovine, koprivnička Podravka, Sirana Gligora iz Kolana na Pagu, Stella Mediteran iz Klisa te Žigante Tartufi iz Buja.

'Zanimanje hrvatskih izlagača za nastup je ove godine bilo vrlo veliko, ali na žalost, nismo uspjeli dobiti veći prostor. Ipak smo odlučili da svim zainteresiranima omogućimo nastup, koji zajednički sufinanciraju HGK i Ministarstvo poljoprivrede. Mislim da Hrvatska ima što pokazati Europi i svijetu', rekla je voditeljica izložbenog prostora i viši stručni suradnik u HGK Jasmina Dukić.