dan poslije

[FOTO] Visoka temperatura i danas na zgarištu u Splitu: Pojavio se vlasnik stana, susjedi bijesni

25.11.2019 u 13:53

Bionic
Reading

Splitska policija u ponedjeljak ujutro započela je s očevidom u stanu u Papandopulovoj ulici 9 na splitskom Trsteniku, u kojem je u nedjelju ujutro izbio požar u kojemu je gotovo izgorjela cijela 15-katnica. Ondje se pojavio i vlasnik stana M.T., a kojega je policija pronašla izvan Splita

Cijela zgrada protekle noći bila je bez struje i vode, a na šestom katu dežurali su i policajci. Uz ovaj stan oštećeno je njih nekoliko, mahom na balkonima i vanjskim otvorima, a prilikom gašenja ozlijeđeno je pet vatrogasaca. Većinom se radi o posjekotinama, dehidraciji i problemima zbog udisanja dima.

Susjedi iz Papandopulove ulice bijesni su jer su, tvrdi, već ranije prijavljivali susjeda koji navodno živi problematičnim stilom života i koji u svom domu drži hrpe otpada i boca, pa čak i automobilske felge, te iz kojega se širio smrad. No, tvrde, nitko nije reagirao jer se tvrdilo da čovjek u svom stanu može raditi što god hoće.

Stanari petnaestokatnice s ukupno 45 stanova sazvali su svoj sastanak za ponedjeljak poslijepodne. Dio njih morat će se privremeno iseliti jer još neko vrijeme neće moći imati struju.

Iz upraviteljske tvrtke Novi dani najavili su da će im platiti zamjenski smještaj.

Sanaciju zgrade, no ne i samih stanova, platit će osiguravateljska kuća.

Predsjednik Gradskog kotara Trstenik Damir Barbir objavio je da su osigurane škrinje u kojima pogođeni stanari mogu pohraniti kvarljivu hranu, zatim skladišni prostor za stvari te nekoliko smještajnih jedinica.

Procjenjuje se da će šteta od nedjeljnog splitskog požara biti višemilijunska.

  • +56
Policijski uviđaj nakon požara u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Duje Klarić