izborna kampanja

[FOTO / VIDEO] Rat plakatima: Mrsić oštro krenuo na Bernardića, HDZ poslao poruku Bandiću

06.06.2020 u 19:28

Bionic
Reading

Parlamentarni izbori održavaju se za mjesec dana, pa su glavni grad preplavili predizborni plakati u kojima stranke zovu birače da glasaju za njih, ali i šalju više ili manje otvorene poruke političkim protivnicima

Najdirektnija je poruka bivšeg SDP-ova ministra Miranda Mrsića koji se plakatima 'osvećuje' bivšem šefu Davoru Bernardiću zbog izbacivanja iz stranke. Tako na njegovom plakatu jasno piše 'Bero nije rješenje'. Bernardić je to već komentirao citiravši Mahatmu Gandhija: 'Na početku vas ignoriraju, onda vas ismijavaju, onda se bore protiv vas i napadaju vas, a na kraju pobjeđujete'. Političkim je protivnicima poručio kako je on trenutačno u trećoj fazi, a da će nakon 5. srpnja biti u četvrtoj.

Suptilniju poruku šalje HDZ, a na jednom od njihovih nekoliko plakata piše 'Neki će delati, a mi ćemo obnoviti'. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je na pitanje je li to obračun s Bandićem odgovorio: 'Izborna kampanja ide u dvije faze, jedna su teaseri koji zagolicaju javnost. Važno je da je privrženost Vlade i HDZ-a da se Zagreb nakon potresa obnovi, na Vladi smo usvojili dokumente, Vlada i HDZ će osigurati obnovu'. Na drugom od HDZ-ovih plakata piše 'Sljedeće četiri godine su ključne', što je jasna aluzija na često izgovarane riječi članova Stožera civilne zaštite vezano za borbu protiv koronavirusa 'Sljedeća dva tjedna su ključna'.

Zanimljivo je da se ni na HDZ-ovim ni na SDP-ovim plakatima ne vidi čiji su, no iz boja i poruka koje su na njima nije teško zaključiti kome pripadaju. SDP zasad šalje samo jednu poruku a to je 'Izađi i promijeni'. HNS poručuje 'Hrvatska se voli radom', a Bandićeva stranka '365 delamo. Obnavljamo, radimo i zajedno živimo Zagreb'.

Predizborne plakate i poruke koje nose pogledajte u galeriji u nastavku:

  • +33
Zagreb: Predizborni plakati preplavili grad Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL