zagrebački zoo obilježava

[FOTO/VIDEO] Međunarodni je dan crvenih pandi: Pogledajte kako su u torti koju su dobili na dar uživali preslatki Ema i Popi

07.11.2021 u 16:31

Bionic
Reading

Međunarodni dan crvenih pandi obilježen je danas u zagrebačkom Zoo vrtu. Djelatnici Vrta donijeli su tortu namijenjenu pandama - devetogodišnjem Popiju i sedmogodišnjoj Emi

Djelatnici zagrebaškog ZOO vrta crvenim pandama donijeli su kaširanu tortu ukrašenu bambusovim grančicama i drugim namirnicama koje te životinje vole.

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Torta je namijenjena rođenom Zagrepčaninu devetogodišnjem Popiju i sedmogodišnjoj Emi koja se u Hrvatsku doselila iz Dortmunda. Njihov je zajednički život od prvog dana ispunjen ljubavlju i privrženošću. Potvrđuje to i njihovo potomstvo. Prvorođenca Grgu dobili su prije tri godine, a blizance Dudeka i Regicu godinu dana kasnije. Mladež se u međuvremenu osamostalila i rasula po svijetu. Grga je u Dublinu, Dudek u Brașovu, a Regica u Pragu.

  • +33
Međunarodni dan crvenih pandi u Zoološkom vrtu Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Više o zagrebačkim crvenim pandama te njihovoj vrsti posjetitelji Vrta mogli su doznati doznati u edukativnim kutcima ispred nastambe crvenih pandi te u paviljonu Sichuan. Edukatori su, među ostalim, govorili o pripremi ženke za okot, njezinoj brizi za mladunce te dnevnim i noćnim aktivnostima crvenih pandi. Iznijeli su i neke izuzetno zanimljive činjenice o toj vrsti. Primjerice, crvena panda dnevno može pojesti čak 200.000 listića bambusa, a crvena boja njezina krzna na leđima identična je boji mahovine koja raste na drveću na kojem pande žive u prirodi.

Više o crvenim pandama možete saznati na ovom linku.