sud u velikoj gorici

[FOTO] Nesvakidašnja scena: specijalci u posebnom blindiranom vozilu doveli optuženika na sud

15.12.2022 u 21:47

Bionic
Reading

Navalno vozilo Antiterorističke jedinice Lučko, poznatije kao gurka, "okupiralo" je u četvrtak u ranim poslijepodnevnim satima glavni ulaz na sud u Velikoj Gorici i skrenulo na sebe poglede prolaznika.

Iz remetinečkog zatvora dovezli su, kako piše Jutarnji list, na ročište u velikogoričko Državno odvjetništvo starog policijskog znanca Kemala Rastodera, državljanina Crne Gore, za kojim je Luksemburg raspisao europski uhidbeni nalog.

Na ročište na Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici doveden iz zatvora Remetinec, gdje je završio prije nekoliko mjeseci na osnovi USKOK-ove istrage koja je protiv njega pokrenuta zbog sumnje da je zajedno s ostalim osumnjičenima kupovao od bivšeg policajca tajne podatke iz MUP-ova informacijskog sustava.

Uhićenik priveden na sud u specijalnom blindiranom policijskom vozilu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Prema ranijem pisanju medija, Rastoder je u ljeto 2004. preživio atentat u Budvi kad je eksplodirala bomba podmetnuta pod njegov Mercedes.

Tom su mu prilikom amputirane obje potkoljenice i lijeva podlaktica. Njegovo ime spominjalo se i u kontekstu s narkobosom Stjepanom Prnjatom, a nalazi se i na popisu crnogorske policije kao i tamošnjih tajnih službi.