najiščekivaniji koncert

[FOTO] Ljubav i spektakl pod zvijezdama u režiji Arctic Monkeysa

17.08.2022 u 21:22

Bionic
Reading

Prije dvije godine pitali smo se i maštali kad ćemo ponovno u gomilama pohoditi koncerte, nakon što nas je lockdown u pandemiji zatvorio, a omiljene bendove viđali smo tek na videima

Čim su se mjere smirile, festivali su ponovno širom otvorili svoja vrata, nanizali su se koncerti, a mi smo ponovno s najvećim osmijesima skakali s točenom Žujom u prvim redovima. Jedan od najiščekivanijih zasigurno je bio koncert benda Arctic Monkeys koji je jučer u Puli priredio ljubav i spektakl u jednom pod zvijezdama. Da je ova britanska ekipa miljenik domaće publike potvrđuje činjenica da su koncert rasprodali u samo nekoliko minuta u studenom.

Nakon devet godina vratili su se na hrvatsku pozornicu, u pulsku Arenu gdje je gotovo 8000 ljudi sat i pol uglas pjevalo najveće hitove sa svih šest albuma benda, koji od 2002. osvaja publiku diljem svijeta. Arctic Monkeysi okupili su gotovo sve generacije, od tinejdžera do obožavatelja u srednjim, pa i 'zlatnim godinama' koji im sada možda više naginju u nekoj zrelijoj fazi benda, u kojoj ih pak tek upoznaju mlađe generacije.

Prije koncerta odlučili smo se zagrijati uz iće i piće te bend Dijagnoza (fun fact: svi glazbenici su s Medicinskog fakulteta u Rijeci), a sve pod organizacijskom palicom Ožujskog piva. Nastavili smo druženje ispred pulske Arene, gdje smo uživali slušajući irski rock bend Inhaler, predgrupe Arctic Monkeysima, a uzbuđenje je raslo kako se približavalo vrijeme nastupa glavnih 'zločinaca', sa svakim novim 'vriskom' iz publike.

'Tonight there'll be some love', stihovi iz uspješnice 'The View from the Afternoon', označili su početak večeri u kojem su nam glavne zvijezde doista zajamčile i ljubav i spektakl, njišući se na pozornici u ritmu, uz maestralne rifove Alexa Turnera na gitari.

'Brianstorm' je digao publiku na noge, a u tom su tonu nastavili i s pjesmom 'Snap out of it'. Publiku su posebno dirnuli već prvi taktovi pjesme '505', energične i emotivne uspješnice iz 2007. nakon koje su ponovno otvorili bis energičnim hitom 'I Bet You Look Good On The Dancefloor', a vjerujemo da smo svi tad izgledali i dobro i sretno, što god to rekao, s Arctic Monkeysima ispred sebe, pulskom Arenom oko nas i zvjezdanim nebom iznad. Tisuće mobitela zasvijetili su uz pjesmu 'No.1 Party Anthem' koja je, kao prava 'party himna', publiku ponovno digla na noge.

'R U Mine' pjesma je kojom su zatvorili bis, a mi možemo zaključiti da je jučer ta britanska četvorka dobila nove obožavatelje te ojačala zajednicu postojećih. Jedno znamo - ovo je bio koncert za pamćenje, a nadamo se da će takav biti i novi album Arctic Monkeysa najesen.