'malo vitra'

[FOTO] Iznutra mahagonij, na palubi tikovina, i 10 godina kasnije dašak luksuza: Pogledajte kako danas iznutra izgleda Sanaderova jahta i što kaže novi vlasnik

25.09.2020 u 14:02

Bionic
Reading

Koliko god famozni 'Klub' uhićenog direktora Janafa Dragana Kovačevića bio zanimljiv javnosti, jahtu 'Malo vitra' teško da će ikada zasjeniti. Luksuzni brod plovilo, na kojemu je bivši premijer Ivo Sanader ljetima tukao idilične uvale i skrovite plaže, nakon četiri godine na suhome napokon će biti bačen u more. Novi vlasnik Ivo Bilić priprema originalnu turističku ponudu pod sloganom 'Ljetujte kao hrvatski premijer'

Tportal posjeduje fotografije broda koji je, kako se vidi, zapravo izvanredno očuvan i ne zahtijeva velika ulaganja za ponovno stavljanje u pogon. Cijena aranžmana, kako nam je kazao Bilić, zasad nije utvrđena - ovisi o stanju na tržištu i potražnji. Po interesu medija u protekla dva dana, čini se da je ideja pun pogodak i da će ulaganje biti isplativo.

'Treba ga samo baciti u more i za nekoliko dana već bi bio spreman primiti goste. A ako ih i ne bude, hvala bogu, vozit ćemo se supruga i ja', smije se Bilić, inače vlasnik tvrtke Rent a boat Natali. U floti ima desetak brodica koje iznajmljuje u rekreativne i transportne svrhe, a 'Malo vitra' bit će najveća među njima.

Povijest broda javnosti je poznata. Jahta dugačka 18,5 metara izgrađena 1987. godine u brodogradilištu Cantiere di Pisa originalno se zvala 'Utiha' i pripadala je splitskom poduzetniku Juroslavu Buljubašiću, a potom je mijenjala vlasnike da bi se u jednom trenutku spekuliralo da pripada samom Sanaderu. Sve ovo svojedobno je istraživao i USKOK.

Formalno, vlasnik broda bila je tvrtka Pomilon Nevena Poldrugača, zeta Sanaderovog prijatelja Marija Zubovića. Prije desetak godina renovirana je u Nautičkom centru Prgin za visokih 1,5 milijuna kuna, no računi nisu plaćeni i brod je zaplijenjen. Tvrtku NCP preuzela je slovenska tvrtka Iskra, a jahtu je iz stečajne mase kupio anonimni hrvatski poduzetnik, koji ju je na koncu stavio u internetske oglase za prodaju. Cijena je padala s nekoliko stotina tisuća na 60 tisuća eura, za koliko ju je kupio Bilić.

Iznutra mahagonij, na palubi tikovina, i deset godina kasnije vidi se dašak luksuza.

'Brod je kompletno renoviran i vidljivi su samo neki tragovi stajanja na suhom, tu i tamo pokoja fleka na plafonu i uništeni madraci. Trebat će promijeniti tepihe i slično, ali nakon dobrog čišćenja sve je spremno za plovidbu. Ima novi motor, tankove, zahode, kupaonice, sobe…', zadovoljan je Bilić.

'Sa suprugom Marijom dugo sam tražio nešto ovako, a čini mi se da bi brod mogao dobro proći na tržištu', govori nam Solinjanin Bilić. Upravo se priprema za prvu plovidbu iz Šibenika prema Splitu.

Ako ništa, kaže, dobio je sjajnu reklamu.

  • +7
Jahta 'Malo vitra' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal