HRVATSKO-SLOVENSKA GRANICA

[VIDEO/FOTO] Gužve na Bregani, na ulazak u Hrvatsku se čeka oko sat vremena

02.04.2021 u 15:31

Bionic
Reading

Uoči Uskrsnih blagdana stvorile su se gužve u prometu, a na hrvatsko-slovenskoj granici kod Bregane i čekanja

Prema informacijama HAK-a, na Bregani se za ulazak u Hrvatsku čeka oko sat vremena.

Uz to gužva se stvorila i na Zagrebačkoj obilaznici. Između čvorova Lučko i Kosnica u smjeru Lipovca (istoka) vozi se usporeno, u koloni dugoj oko 10 km, zbog prometne nesreće.

  • +9
Uoči Uskrsnih blagdana pojačan promet na graničnom prijelazu Bregana Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

HAK je već ranije upozorio da se zbog nadolazećeg produženog vikenda uoči uskrsnih blagdana, od petka na svim autocestama očekuje gušći promet. S obzirom na to da su vremenski uvjeti povoljni, na većini autocesta već ranije započeli su proljetni radovi na pojedinim dionicama te posljedično i određena prometna ograničenja.

Uoči Uskrsnih blagdana pojačan promet na graničnom prijelazu Bregana Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić/Pixsell

HAC je radi što bolje protočnosti prometa tijekom uskršnjih blagdana s određenih dionica uklonio veći dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti kao što je to slučaj na mostu Krk gdje se uslijed većeg priljeva vozila u istom vremenu očekuju zastoji i kolone. Podsjećamo da je na mostu Krk u tijeku velika sanacija donjeg ustroja velikog i malog luka te pristupnih rampi (4 faze). Promet se odvija pod  semaforskom regulacijom (naizmjenično propuštanje) uz mogućnost ručne regulacije prometa. U slučaju stvaranja zastoja i kolona promet će se regulirati ručno kako bi se što prije propustila vozila. HAK moli korisnike da svoj dolazak na otok i odlazak s otoka, ukoliko je moguće, organiziraju u vrijeme smanjenog intenziteta prometa, odnosno u kasnim večernjim satima ili ranim jutarnjim satima, a sve kako bi se smanjio prometni pritisak u već sada prepoznatim vršnim satima i smanjili zastoji i kolone vozila.

Također žele informirati sve korisnike koji putuju u smjeru otoka Cresa,  Krka i Crikvenice da ne koriste izlaz Oštrovica obzirom da je državna cesta DC 501, od čvora Oštrovica do raskrižja Meja u rekonstrukciji i zatvorena za promet. Kao alternativni pravac koristite autocestu A6 i A7.