strašne scene

[FOTO/VIDEO] Borba s poplavom u BiH se nastavlja. Pogledajte kako izgleda Sarajevo nakon nezabilježene bujice

05.11.2021 u 17:03

Bionic
Reading

Izlijevanje rijeka iz korita izazvalo je poprilične probleme u Sarajevu i okolnim mjestima, a borba s bujicom daleko je od gotove i nastavit će tijekom noći. Trenutačno, najteža je situacija kod mjesta Trnova, gdje se izlila rijeka Željeznica.

Teška situacija je i u mjesto Kijevo koje se nalazi u neposrednoj blizini Trnova. Zbog izlijevanje rijeke Željeznice, pripadnici Žandarmerije Policijske uprave Istočno Sarajevo evakuirali su pet osoba u naselju Batići, a zbog poplava izvanredno stanje je proglašeno na području općina Trnovo, Pale i Istočna Ilidža.

Voda na putu M-17, na potezu Mostar-Jablanica Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

'Policijski službenici Jedinice Žandarmerije Policijske uprave Istočno Sarajevo u suradnji s pripadnicima kluba 'Volf' za spašavanje na vodi i pod vodom, evakurirali su pet osoba u naselju Batići, u mjestu Kijevo, općina Trnovo iz dvije kuće koje su poplavljene. Policijski službenici nastavljaju pratititi situaciju', priopćeno je iz MUP-a RS-a.

  • +19
Poplave i odroni u Sarajevu i okolnim selima Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Poplave osim što su stvorile probleme s električnom energijom, napravile su probleme i u opskrbom vodom. Voda za piće u Trnovu nije za piće i građanije je prije upotrebe moraju prokuhavati.

Klizište u mjestu Dragan selo Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic /Pixsell

Trenutno stanje vodotoka Miljacke je stabilno. Rijeka je u svom koritu i za sada ne prijeti izlijevanje, iako je jutrošnja situacija bila zabrinjavajuća, javlja Klix.ba

  • +33
Sarajevo: Izlijevanje rijeke Bosne i Željeznice iz korita na lokalitetu općine Ilidža Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Tijekom idućih dana očekuju se nove padaline zbog čega nadležne službe nastavljaju motriti situaciju.

  • +2
Rijeka Buna poplavila ugostiteljske objekte u Blagaju Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL