POTVRDIO NJEZIN ODVJETNIK

Florence Hartmann danas izlazi na slobodu

29.03.2016 u 15:52

Bionic
Reading

Florence Hartmann, bivša glasnogovornica glavne tužiteljice Haškog suda, bit će puštena danas iz pritvora, potvrdio je za N1 njezin odvjetnik Guenael Mettraux

'Ona će danas biti puštena. Upravo smo dobili odluku Suda i očekujemo da ona bude na slobodi za sat vremena. Njezino je zdravlje dobro. Veseli se izlasku i susretu sa svojom obitelji', kazao je Mettraux za N1.

Podsjećamo, Hartmann su 24. ožujka priveli čuvari Haškog suda kada je ulazila u zgradu na izricanje presude bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću.

Glasnogovornicu nekadašnje glavne tužiteljice Carle del Ponte od 2000. do 2006. godine Haški sud je optužio za nepoštivanje zbog objave podataka iz tajnih odluka Žalbenog vijeća Haškog suda u predmetu Slobodan Milošević, koje je objavila u svojoj knjizi 'Mir i kazna' i u članku 'Prikriveni ključni dokazi o genocidu'.

Hartmann je 2011. godine osuđena na sedam dana zatvora nakon što je ignorirala dvije naredbe Suda da u određenom roku plati kaznu od 7000 eura, kojom je kažnjena zbog nepoštivanja Suda.

Mnoge javne osobe osudile su privođenje Florence Hartmann, a među njima je i njezina bivša šefica, tužiteljica Carla del Ponte, koja je rekla da je ovo uhićenje sramotno i da očekuje da će se njezinu nekadašnju suradnicu što prije pustiti na slobodu.