SUPRUGA UBIJENOG S JARUNA

Fatalna Ana; žena koja je uništila zemunski klan

28.11.2013 u 10:56

Bionic
Reading

Ana Simić, žena koja je bila u ljubavnoj vezi sa Sretkom Kalinićem u vrijeme kada je bio najtraženiji bjegunac zemunskog klana i koja je u ponedjeljak svog ljubavnika optužila za ubojstvo supruga Cvetka Simića, nije prijavila policiji da joj, kako je tvrdila na sudu, prijeti njegov otac

'Ana Simić nije prijavila da joj bilo tko prijeti', tvrde u MUP-u. Sporne prijetnje bile su povod svađi bivših ljubavnika na suđenju zemuncima u ponedjeljak u Specijalnom sudu. Simić je tvrdila da joj prijeti Kalinićev otac, a Kalinić da je poslao oca kod nje kako bi je pitao prijete li joj prijatelji Luke Bojovića.

Nastavak svađe razotkrio je detalje filmske drame kriminalnog podzemlja koja je počela u veljači 2010. godine ubojstvom Aninog supruga Cvetka Simića u Zagrebu. Taj zločin je bio prekretnica u skrivanju odbjeglih zemunaca. U cijeloj priči, koju su u iduća četiri mjeseca pratile i mafija i policija, izdvajala se Ana Simić, fatalna zavodnica koja je posvađala članove klana, piše Blic.rs.

U veljači 2010. u Zagrebu je nađen zapaljen Mercedes Cvetka Simića, Aninog supruga, poznatog u podzemlju cijele bivše Jugoslavije i kuma zloglasnog Luke Bojovića. U policiji se u to vrijeme znalo da Simić po nalogu Bojovića pomaže odbjeglim zemuncima. Dvadeset dana kasnije u zagrebačkom jezeru Jarun nađen je raskomadani leš, a DNK analiza otkrila je da je riječ o Cvetku Simiću. Mediji su već brujali o njegovim kriminalnim aktivnostima, a tada se prvi put i čulo za Anu.

Odlučna da dokaže da njen muž nije imao veze s kriminalom, prijetila je medijima tužbama, pokušavajući sakriti mnogo veću tajnu - ljubavnu vezu s najvećim krvolokom zemunskog klana Sretkom Kalinićem. Veza Ane Simić i Kalinića raskinuta je poslije ubojstva. Međutim sukob zbog likvidacije Simića između dvojice visokorangiranih članova zemunske bande, Miloša Simovića i Sretka Kalinića, koji su se u Zagrebu krili još četiri mjeseca poslije zločina, kulminirao je 9. lipnja, kada je Simović u Kalinića ispalio dva hica.

Kalinić je preživio, a onda su jedan za drugim uhićeni. Kalinić je propjevao u Zagrebu, Simović u Beogradu, nakon što je na poseban način prešao hrvatsko-srpsku granicu. Kalinić je optužio Bojovića za ubojstvo Milana Jurišića u Španjolskoj, a kada je taj iskaz objavljen u medijima, Bojović je pobjegao iz Srbije. I uloga Ane Simić izašla je na vidjelo. O njoj je progovorio Simović. Tvrdio je da je Kalinić ubio Cvetka jer je bio bolesno zaljubljen u Anu, kao i da je Kalinić lažno optužio Bojovića jer je imao fiksaciju da se 'vrti oko Simićeve žene'.