LOVAC NA NACISTE:

Fašistička nostalgija trese Hrvatsku

03.12.2013 u 09:16

Bionic
Reading

Direktor Centra 'Simon Wiesenthal' Efraim Zuroff izjavio je kako nema sumnje da postoji jaka struja fašističke nostalgije i podrške u Hrvatskoj, prenosi srpski portal B92

Zuroff je ovo izjavio povodom učestalog skandiranja hrvatskih navijača na nogometnim stadionima ustaškog pozdrava 'za dom spremni', prenosi B92

'Ovo je odgovornost i Europske unije i ovakva događanja su jednostavno nezamisliva u jednoj državi EU. Problem je što je Bruxelles bio jako slab u reakcijama na ovakva događanja, ne samo u Hrvatskoj, nego i u drugim zemljama', rekao je Zuroff za Politiku, koja je navela da je on u javnosti poznat kao 'posljednji lovac na naciste'.

Zuroff je za anonimne prijetnje smrću zaposlenima u Memorijalnom centru Jasenovac zbog navodne izdaje i antihrvatstva rekao da su to vrlo zapanjujuće i uznemirujuće vijesti.

'Vrlo je važno da vrh Hrvatske osudi ova događanja i da se Bruxelles probudi i reagira što prije. Kao posjetitelj izložbe u Jasenovcu mogu reći da nije dovoljno edukativna u prikazu stravičnih aspekata ustaškog režima i ljudi koji su upravljali Jasenovcem', rekao je Zuroff.