GARANCIJA USPJEHA

Evo zašto je dobro poznavati prave ljude

11.04.2013 u 16:18

Bionic
Reading

Iako u Hrvatskoj nezaposlenost rapidno raste i do radnog mjesta nije lako doći, čini se da za posao ne moraju strahovati bliske suradnice Radimira Čačića, donedavnog predsjednika HNS-a, koje dobivaju zaposlenje u državnim tvrtkama ili istaknute političke funkcije neovisno o tome što se sve oko njih zbiva

Tako u HEP-u, točnije njegovoj tvrtki Odmor i rekreacija, od prošlog mjeseca radi Natalija Žetko, istaknuta članica varaždinskog HNS-a koja je ugostiteljsku karijeru počela u Coningovom hotelu Trakošćan, gdje se i upoznala s Čačićem. Nakon toga uznapredovala je njezina politička i poslovna karijera, pa je tako postala direktorica Gradskih bazena Varaždin i članica varaždinskoga Gradskog poglavarstva u vrijeme koalicija HNS-a i HSLS-a, odnosno gradonačelnika Ivana Čehoka

Na čelu Gradskih bazena Žetko je bila osam godina, odnosno do lani kada je uz otpremninu otišla zbog istrage fiktivnih studenskih ugovora pomoću kojih je iz ove gradske ustanove tijekom pet godina izvučeno više milijuna kuna. Policija je kaznenu prijavu protiv Žetko i još dvije osobe podnijela u studenom 2011. godine, ali Državno odvjetništvo i nadalje provodi dokazne radnje jer varaždinska policija nije utvrdila gdje je završio izvučeni novac, nego je samo neplaćanje poreza i doprinosa u visini od oko 1,6 milijuna kuna!?

'U tijeku je financijsko vještačenje koje je pri kraju, nakon koje će nadležno državno odvjetništvo donijeti meritornu odluku', doznajemo od Darka Galića, glasnogovornika varaždinskog Državnog odvjetništva, kojeg smo upitali dokud su došle dokazne radnje započete prije više od godinu dana.

Osim Natalije Žetko, još jedna bliska suradnica bivšeg predsjednik HNS-a radi u HEP-u. Riječ je o Jasminki Medved, diplomiranoj informatičarki, koja je nekada radila u osiguranju Aurum. Prije nego što ga je preuzeo austrijski Wiener Städtische, suvlasnici tog osiguranja bila su poduzeća iz Grupe Coning. Na kojem radnom mjestu i od kada Medved sada radi, zasad nismo uspjeli doznati, ali odgovor očekujemo iz HEP-a.

Poznanstvo s Čačićem utjecalo je i na karijeru Natalije Martinčević, koja je krajem 2011. Postala zamjenica varaždinskoga gradonačelnika. I ne samo to. Nakon što je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš morao odustati od kandidature za Hrvatski sabor zbog prometne nesreće u alkoholiziranom stanju, sreća se nasmiješila upravo njoj, iako je bilo puno poznatijih članica varaždinskog HNS-a. Štoviše, osim što je ušla u Hrvatski sabor, zamalo je došla i na listu za Europski parlament, ali se to ipak nije dogodilo nakon što je HNS umjesto samostalne liste odabrao zajedničku sa SDP-om i HSU-om. Da je saborska zastupnica Martinčević uistinu bliska suradnica bivšeg potpredsjednika Vlade, govori i to da je bila članica nekih hrvatskih izaslanstva u inozemstvu koja je upravo on vodio, kao što je bilo prošlogodišnje u Rusiju.