ekologija, glazba i zabava

'Escape the city' u Barbarigi

16.08.2018 u 08:21

Bionic
Reading

Udruga SUB movements, vodnjanski Ekomuzej, kolektiv Together we Grow i Čarobnjakov Šešir iz Pule predstavit će u Barbarigi 18. kolovoza od 11 – 04 sati "Escape the City", događaj, zamišljen kao cjelodnevni zabavno-edukativni program koji će zajednicu upoznati s radom udruga, lokalnom tradicijom i alternativnim umjetničkim izričajima te joj približiti ekološke prakse

Na događaju Escape the city očekuje vas Mini market na kojem će se predstaviti i prodavati rukotvorine lokalnih umjetnika poput SteppaArta, Polite BastARTa, umjetnika iz udruge HUIU te međunarodnih umjetnika iz Španjolske – NaturWeara i Freemind Artwear. Udruga Together we Grow organizirat će niz edukativnih i rekreativnih radionica poput hodanja po slack lineu, penjanja po svili i žongliranja, a udruga Čarobnjakov Šešir u večernjim će satima izvesti interaktivnu cirkusku predstavu i seriju cirkuskih točaka koja će zabaviti posjetitelje svih generacija.

Prostor će dekorirati Theco. Glazbeni program čine Digitron soundsystem, Rockers Dub Master soundsystem, Munchies soundsystem, Bellyfull, BoombarDub, Homegrown Sound, DubCat, Ervin, Jinxie Grooves, Teddy Lee, PulaP Reggae Station.

Najvažniji aspekt cjelokupnog programa jest fokus na ekološki pristup. Zajedničko čišćenje prostora, uređivanje lokacije i odgovorno održavanje prirodnog ambijenta predstavlja osnovu čitavog programa i ideje. Prije provedbe samoga programa, organizirat će se zajednička akcija čišćenja lokacije, kojom će se stvoriti preduvjeti za realizaciju ove kulturno-umjetničke manifestacije.

Događaj počinje u prijepodnevnim satima, a program će se odvijati između staroga mola i terena za odbojku na pijesku.