totalni raspašoj

Epidemiološke bombe po Dalmaciji: 'Nakon ponoći tulumi se nastavljaju bez ikakve kontrole; jadni ti smo mi ovde na Bačvicama...'

27.07.2021 u 12:00

Bionic
Reading

Vlasnici ugostiteljskih objekata u Dalmaciji s nevjericom komentiraju nesrazmjer između epidemioloških mjera i stvarnosti na terenu. Vlasnik jednog hvarskog kafića ispričao je za Slobodnu Dalmaciju da se pridržava svih mjera, poslužuje samo one goste koji sjede, zatvara u ponoć, a nakon toga gleda kako se masa ljudi brodicama prebacuje na otočić Stipanska, gdje tulum traje do jutra bez, kako kaže, ikakve kontrole

'Tu ih ovi barkarjoli trpaju preko dozvoljenog broja, ako je registriran za trideset ljudi, on ih pokupi duplo i odvozi, a nikakve Covid potvrde ne pokazuju prije ukrcaja, nema mirenja fibre, nema maski, totalni raspašoj. Pa oni su za cili otok potencijalna epidemiološka bomba, ima ih po iljadu svaku noć', rekao je vlasnik za Slobodnu Dalmaciju, dodajući da su neki od njih to pokušali prijaviti lokalnom Stožeru i gradonačelniku, ali ništa se nije promijenilo.

Na otočiću Stipanska na Paklenjacima partyje organiziraju vlasnici 'Carpe Diema', poznatog hvarskog bara, a voditelj Goran Čorluka opovrgava sve objede.

'Kao prvo, prilikom ulaska u brodove mjeri se temperatura i nitko ne smije ući bez maske. Zatim je druga kontrola na otoku, gdje tražimo Covid potvrde ili rezultate PCR testa, a radimo i brze antigenske testove na licu mjesta. Nikakvih problema nemamo, osim što smo u sličnoj situaciji u samom Hvaru kao i ostali ugostitelji jer bar zatvaramo u ponoć, a sada smo po novim mjerama, nakon što smo smjeli primati do devedeset ljudi, spali na pedeset. Svatko tko dođe može se uvjeriti u istinitost ovoga što govorim', kazao je Čorluka.

  • +20
Turisti u Omišu Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Tulumari se i u Splitu. Petar Majić, vlasnik klubova "La Playa" i "Velvet", žali se da vlasnici ispadaju najveći krivci za širenje virusa, a sada ne smiju raditi niti po mjerama kojih su se pridržavali, konkretno na Bačvicama, 'dok se na plaži stotine mladih zabavlja ne pridržavajući se nikakvih mjera'.

'Ma kakve mjere! Triba doć ovde iza ponoći. A eno čujen da danas slijeće deset aviona Britanaca, jadni ti smo mi ovde na Bačvicama od posla', zaključio je redar s najpoznatije splitske plaže, piše Slobodna Dalmacija.