u stambenoj zgradi

Eksplozija na zagrebačkom Laništu, jedna osoba odvezena u bolnicu: Zgrada vidno oštećena, starije osobe i djeca zbrinuti

31.05.2021 u 06:48

Bionic
Reading

Eksplozivna naprava detonirala je na trećem katu stambene zgrade na zagrebačkom Laništu, došlo je do manjeg požara, a jedna žena je lakše ozlijeđena, izvijestio je u ponedjeljak Županijski centar 112 Zagreb

Županijski centar 112 Zagreb primio je noćas, 31. svibnja, u 2,22 sata dojavu o eksploziji na trećem katu stambene zgrade, nakon koje je došlo do manjega požara, priopćio je taj centar.

Navedeno je da su u eksploziji i požaru teško oštećeni jedan stan i lift, a manja oštećenja su i na nekoliko ulaznih vrata susjednih stanova.

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic

Jedna žena lakše je ozlijeđena te je prevezena u KBC Rebro radi daljnje obrade.

Dodaje se kako su na mjesto događaja izašli policajci, 11 vatrogasaca iz JVP-a Novi Zagreb i tri vozila, hitna, ekipe Plinare i Vodoopskrbe i odvodnje te Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

  • +6
Eksplozija na Laništu Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

"Pedesetak stanara izašlo je iz zgrade te će se kasnije riješiti njihovo zbrinjavanje dok su starije osobe i djeca zbrinuti kod susjeda i prijatelja. U tijeku je očevid i pregled zgrade zbog vidljivih oštećenja", navodi se u objavi Centra.