S RAZLOGOM

EA ne želi nove tehnologije u serijalu FIFA

23.08.2010 u 18:00

Bionic
Reading

'Nemamo namjeru implementirati podršku za Microsoftov Kinect, PlayStation Move ili 3D', odlučni su u EA-u

Peter Moore, predsjednik EA Sportsa, izjasnio se da u EA-u nemaju ni namjeru u serijal FIFA petljati nove tehnologije, iz različitih razloga.

 

'Kontrola pokretom, a ni 3D prikaz ne uklapaju se u tradicionalno FIFA iskustvo', kaže Moore: 'Ako me pitate o relevantnosti tih tehnologija za iskustvo, poput Fife – ja je trenutno ne vidim.'

 

Moore je još manje entuzijastičan po pitanju 3D-a koji npr. Sony pokušava progurati kao sljedeću vrlo važnu tehnološku stvar. On je potvrdio da ne postoje planovi da se FIFA 11, koja izlazi u listopadu ove godine, prilagodi i 3D prikazu: 'Ako zaista utvrdimo da 3D poboljšava igraće iskustvo, onda ćemo ga implementirati.

 

Implementacija 3D-a nije bezbolna – razvoj 3D igara je skuplji, a pate i performanse te stoga trebaju postojati vrlo dobri razlozi da bismo se odlučili za 3D.

 

Iskreno, igrao sam Madden u 3D-u i dubina polja je postojala u cut-scenama kada igrači stoje na okupu. Međutim, kad krene igra i kamera se udalji od terena, 3D efekt je potpuno zanemariv. Također, 3D je stigao malo prekasno da bi ostavio trag već u ovoj godini. Uostalom, ne poznajem nikoga tko posjeduje 3D TV i mislim da to govori dovoljno.'

 

Iako smo uvijek za implementaciju novih tehnologija, ovdje se ipak slažemo s Mooreom!