MOST WANTED, SPLINTER CELL...

E3 – Dan prvi

05.06.2012 u 11:43

Bionic
Reading

Započeo je E3, najveći svjetski gaming event godine. Već tradicionalno, najavljeno je nekoliko novih igara, a za najavljene su objavljeni prvi video materijali. Najavljen je novi Need for Speed: Most Wanted, Dead Space 3, novi naslov Quantic Dreama i potpuno nove igre Star Wars i Splinter Cell

Electronic Entertainment Expo iliti jednostavno E3 ove godine održava se u Los Angelesu od 5. do 7. lipnja. Radi se o zasigurno najvećem i najvažnijem gaming eventu u cijeloj godini na kojem će u sljedeća dva dana biti najavljeni neki od naslova koji će postati najiščekivanijima za ovu i sljedeću godinu, a oni već iščekivani dobit će prve trailere, screenshotove i informacije.

 

Jednu od najiščekivanijih konferencija prvoga dana održao je EA koji je najavio dva blockbuster naslova. Nakon nekoliko mjeseci nagađanja i glasina, EA je napokon i službeno najavio Need for Speed: Most Wanted, naslov istoga imena kao i onaj koji se na tržištu pojavio 2005. godine. Razlog tomu vrlo je jednostavan: EA se ovaj put odlučio na reboot slavne podfranšize koja je mnogima ostala u dobrom sjećanju.

 

 

Osim Most Wanteda, EA je objavio i prvi trailer za Dead Space 3 te poduži singleplayer i nešto kraći multiplayer trailer za Medal of Honor: Warfighter.

 

 

 

 

S velikim zanimanjem iščekivala se i objava nove igre Quantic Dreama, francuskog studija zaslužnog za Heavy Rain i Fahrenheit. Njihov novi naslov je Beyond: Two Souls, igra koju njeni autori svrstavaju u potpuno novi žanr – 'emocionalni gaming'. Zanimljivo, glavnu protagonisticu igre glumi Ellen Page (Inception, Juno), što možda objašnjava zašto je Naughty Dog nedavno odlučio promijeniti lice protagonistice The Last of Us koja je također neodoljivo podsjećala na Ellen Page.

 

Beyond: Two Souls biti će PlayStation 3 ekskluziva i uvjereni smo da će pojedinci Sonyjevu konzolu kupovati samo zbog ove igre, kao što je to slučaj bio i s jedinstvenim Heavy Rainom.

 

 

Epic Games prvoga dana E3-a objavio je prvi teaser trailer za novu igru Gears of War - 'Judgment'. O samom naslovu još uvijek nije poznato mnogo toga osim da će biti prequel i na na njenoj produkciji radi People Can Fly, studio zaslužan za odlični Bulletstorm.

 

 

Ubisoft je pak objavio još jedan trailer za Far Cry 3, koji, kao i svi dosad – odišu haluciniranjem i ludilom, što je svojevrsno osvježenje u FPS žanru i jedva čekamo vidjeti kako će biti rokati po nakrkanim gljivarima po tropskom otoku dok smo i sami, svojevoljno – nakrkani gljivama.

 

 

Svoju svjetsku premijeru doživio je i novi Splinter Cell: Blacklist.

 

 

Nove trailere dobili su i sljedeći naslovi:

 

Dust 514:

 

 

DmC:

 

 

XCOM: Enemy Unknown:

 

 

Star Wars: 1313: