UCIJENILI VLASNIKA TRGOVINE

Dvoje gradskih inspektora primalo mito

27.02.2009 u 12:16

Bionic
Reading

USKOK je podigao optužnicu protiv dvoje zagrebačkih gradskih inspektora Darka Manojlovića (59) i Stojke Nišević (62) koje se tereti da su od vlasnika jedne trgovine tražili 1500 eura mita i uzeli robu u vrijednosti 1400 kuna kako bi mu izdali dozvolu za rad

Inspektor iz Gradskog ureda za gospodarstvo i sanitarna inspektorica Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje optuženi su da su krajem studenoga prošle godine od 30-godišnjeg vlasnika trgovine u Dubravi tražili i primili mito. Naime, prilikom provjere ima li trgovina tehničke uvjete za rad otkrili su neke nedostatke, pa je Manojlović, tvrde u USKOK-u, od vlasnika zatražio 1500 eura mita kako u zapisnik o očevidu ne bi naveo utvrđene nepravilnosti. Uz to je, zajedno s drugooptuženom, iz trgovine uzeo robu u vrijednosti 1400 kuna - dva pribora za jelo i dvije deke.

Žrtva korumpiranih gradskih inspektora to je istog dana prijavila USKOK-u i policiji koja je navečer u kafiću na Jarunu uhitila inspektora Manojloviću dok je od vlasnika trgovine preuzimao kuvertu sa 600 eura. Optuženi su se u istrazi na zagrebačkom Županijskom sudu branili šutnjom.