ostali bolje

Dvoje djece ranjeno u školi u Beogradu još uvijek kritično

04.05.2023 u 09:06

Bionic
Reading

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je u četvrtak da je troje od četvero ranjenih koji se nalaze u Urgentnom centru sasvim dobro, budni su i liječnici razgovaraju s njima. Riječ je o dvoje učenika i nastavnici, piše RTS

'Što se tiče četvrtog pacijenta, on je došao s teškim, kompleksnim, prostrijelnim povredama prsnog koša, vrata i kralježnice, a imao je dvije operacije. On je bolje, budan je, ali moramo biti jako oprezni i označiti da je stanje kritično. Danas ćemo imati serije kontrolnih pregleda i snimaka da vidimo efekte operacija', rekao je dr. Ašanin.

Direktor Sveučilišne dječje klinike Tiršova Siniša Dučić rekao je da su dvojica dječaka s prostrijelnim ranama nogu, koja su smještena u toj instituciji, stabilno, a djevojčica koja je operirana zbog povrede glave vitalno je ugrožena i u kritičnom je stanju, piše RTS. 'Liječnici rade sve da je održe na životu, ali jako je teško opće stanje i vitalno je ugrožena. Zasad nisu planirane nove operacije', rekao je dr. Dučić.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu objavilo je u srijedu da učenik sedmog razreda Osnovne škole Vladislav Ribnikar K. K. (13), koji je hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i školskog zaštitara, a šest učenika i nastavnicu teško ozlijedio, nije kazneno odgovoran jer je mlađi od 14 godina te da je njegovu ocu određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

  • +6
Građani polažu cvijeće te pale svijeće ispred škole Izvor: Pixsell / Autor: M.M./ATAImages/PIXSELL