IZBORNE SLAGALICE

Duje Draganja don Grubišićev kandidat za dožupana!

08.03.2013 u 13:33

Bionic
Reading

Javnosti potpuno nepoznati 50-godišnji diplomirani ekonomist Damir Vidošević bit će kandidat za gradonačelnika Splita u ime Saveza za građansku i etičku Hrvatsku, objavio je u petak ujutro Ivan Grubišić. Službena potvrda kandidature očekuje se u idućih nekoliko dana, no umirovljeni svećenik tvrdi da je ovo najbolji dokaz da nema prikriveni dogovor sa SDP-om. Za dožupana kandidirat će se plivač Duje Draganja

Kandidat za dožupana - Duje Draganja!

Ivan Grubišić će se, kako jepoznato, kandidirati za splitsko-dalmatinskog župana, no izbor njegovazamjenika potpuno je šokirao: u fotelji dožupana vidi se Duje Draganja,proslavljeni plivač i osvajač olimpijske medalje. 'Našli smo se navečeri u jednom društvu i Duje se vrlo brzo uklopio, shvatio sam da jezavršio škole u Americi i da je jako puno ulagao u sebe i svojeobrazovanje. Sam je rekao da ga zanimaju dvije stvari, problem otpada irazvoj turizma, pa mislim da će biti vrlo koristan za upravljanježupanijom', kazao je Grubišić.

'Idemo sa svojim kandidatom koji ima jako puno iskustva, uspješan je poslovni čovjek i ne boji se izazova. Vodio je dva poduzeća, dugo vremena radio je s inozemstvom i ne boji se izazova', kazao je Grubišić.

Vidošević je dugo vremena radio u odjelu za vanjsku trgovinu splitskog Brodomerkura, gdje je bio zadužen za Indiju i Daleki istok, potom je imao i vlastitu tvrtku u Londonu, a pet godina bio je direktor kultne gradske radiopostaje KL Eurodom. Danas ima vlastiti obrt, odnosno trgovinu muških odijela. Sam je bio prilično iznenađen nenajavljenom objavom kandidature, no za tportal je spremno odgovorio na nekoliko pitanja.

'Znam da sam vrlo izgledan kandidat, ali odluku o tome tek će donijeti Senat. Inače sam član Saveza za građansku i etičku Hrvatsku već dugo i spreman sam na bilo koji način pomoći', kazao nam je Vidošević. Rođen je u Kotoru, a s četiri godine doselio se u Split, grad koji 'naprosto obožava'. Hrvatski je branitelj, no ne smatra da je na lokalnim izborima to previše bitno 'jer ne bira se vrhovni zapovjednik'.

'Split je moj grad i napravit ću sve u mojoj moći da pomognem i njemu i njegovim građanima. U Savezu već šest mjeseci radimo u grupama za sva bitna područja, od gospodarstva i financija do kulture i sporta, te se sastajemo jednom tjedno kako bismo pokušali pronaći moguća rješenja. Došli smo do zaključka da je nemoguće u kratkom roku napraviti radikalne promjene, jer jednostavno nema novca za to, no svakako se jako puno može učiniti na prometnim problemima, posebno nedostatku parkirališta', kazao nam je Vidošević. Najavio je da će uskoro službeno predstaviti svoj predizborni program i obećanja građanima.

'Vidjet ćemo što je dosad napravljeno, kakva je financijska situacija i postoje li već gotovi projekti. Brinu nas i 'kosturi' koji bi nakon smjene vlasti mogli iskakati iz ormara', otvoren je Grubišićev kandidat.

Neslužbeno je najavljeno da će kandidat za Vidoševićevog zamjenika biti sveučilišni profesor Roko Andričević, bivši pomoćnik ministra zaštite okoliša u Račanovoj vladi i današnji prorektor za znanost Sveučilišta u Splitu. Nije poznato da za sobom vuče repove, osim što je prije dvije godine nepažljivo istresao pepeo iz lule i izazvao požar u jednom od kabineta na Građevinskom fakultetu, zbog čega je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci.