ISKUSNI IRAC

Duff zna što priča: Hrvati su vrhunska momčad

09.06.2012 u 16:40

Bionic
Reading

Damien Duff (33) jedan je od veterana irske nogometne reprezentacije koja će u Ukrajini i Poljakoj nastupiti na svom prvom velikom turniru nakon SP-a 2002. godine

Shay Given, Richard Dunne i Robbie Keane su pored Duffa najiskusniji igrači sastava Giovannija Trapattonija, a bivši igrač Blackburna, Chelseaja i Newcastlea, te aktualni član Fulhama ističe kako namjerava uživati u prilici koja mu je ukazana.

'Znači mi više nastup sada nego prije 10 godina. Nekolicina nas je u tridesetima i nikad se ne zna, mogao bi ovo biti naš posljednji turnir, pa treba u njemu uživati', rekao je Duff, koji je potom komentirao i irske protivnike u skupini, Španjolsku, Italiju i Hrvatsku.

'Ne znam da li nas momčadi ovdje podcjenjuju. Profitirali bismo da je to slučaj, tako da se nadam da je tako. Ali mi imamo golemo samopouzdanje. U dobrom smo nizu i vjerujemo da možemo pobijediti svakoga na svoj dan. Jedva čekamo da sve započne. Dosta nam je više čekanja.'

O hrvatskoj reprezentaciji Duff kaže:

'Hrvatska je vrhunska momčad i u vrhu su otkako se sjećam. Na Svjetskom prvenstu 1998. dogurali su do polufinala, a sada imaju vrhunske igrače poput Modrića. Stalno slušam kako će oni ići po sva tri boda, ali ne mislim ni da je osvojeni bod u otvarajućoj utakmici kraj svijeta'.