U GRAD DOLAZI 35.000 MLADIH KATOLIKA

Dubrovačka vlast: Bože pomozi u subotu!

Bionic
Reading

Bože pomozi u subotu, zaključak je konferencije za novinare koja se danas održala u dubrovačkoj gradskoj vijećnici, a na temu organizacije prometa u Dubrovniku u subotu, 26. travnja, na dan kad se održava središnji Susret hrvatske katoličke mladeži. Tu rečenicu izrekao je dogradonačelnik Željko Raguž, kao odgovor na brojna novinarska pitanja: što ako... Gradonačelnik Andro Vlahušić zamolio je građane da kupnju i ostale uobičajene aktivnosti obave dan ranije ili odlože za ponedjeljak, a da ne idu u Grad, ako ne misle sudjelovati u manifestaciji

Pod geslom 'Na slobodu pozvani' sutra će u Dubrovniku početi dvodnevni susret Hrvatske katoličke mladeži, za koji je dolazak prijavilo više od 35 tisuća mladih iz cijele Hrvatske.
Središnje svečano koncelebrirano misno slavlje bit će sutra u 17 sati na prostoru dubrovačke luke Gruž, a predvodit će ga dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u koncelebraciji s apostolskim nuncijem u Hrvatskoj nadbiskupom Alessandrom D'Erricom te hrvatskim biskupima.

Zbog održavanja susreta Hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku će biti posebna regulacija prometa - bit će zabranjen promet za sva vozila od šest do 22 sata, a gradska uprava kao i sve gradske institucije radit će 24 sata, najavio je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Susret Hrvatske katoličke mladeži održava se svake dvije godine u jednom od hrvatskih gradova, a prije Dubrovnika održan je u Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku, Puli, Varaždinu, Zadru i Sisku.

Dubrovačka policija ima ovlasti ukoliko procijeni da je to potrebno u bilo koje vrijeme, bilo gdje zaustaviti promet. Prometovanje magistralom bit će uobičajeno.

'Dostava će se obavljati u petak do 23 sata. Postavit ćemo dodatne pokretne WC-e na određenim mjestima. Kruzeri će se sidriti kraj Lokruma, pa neće biti dodatnih transfera iz Gruža. Vozila koja se ne pomaknu u određenom roku s navedenih ulica, uklonit će se paukom, bez naplate kazne. Sve smo napravili što smo mogli, a za kraj samo mogu reći: pomozi Bože!', zaključio je dogradonačelnik Raguž.

Gradonačelnik Vlahušić je na kraju zamolio građane da se informiraju i poštuju upute o parkiranju i zabrani prometovanja motornim vozilima, ističući kao je izdan velik broj dozvola za prometovanje, i to turističkim agencijama, hotelima, za potrebe vjenčanja...

'Mi ne možemo zaustaviti život ni predvidjeti što će se događati. Domaće molim da ostanu u Gradu samo ako trebaju i ako žele sudjelovati u događanju, a sve stvari koje mogu da obave dan prije ili u ponedjeljak', zaključio je Vlahušić, prenosi portal Dubrovnik.net.