prigodan poklon

Državne firme dijele uskrsnice, evo tko će dobiti najveći iznos

01.03.2024 u 11:48

Bionic
Reading

Uskrs ove godine pada na 31. ožujka, a Dnevnik.hr je provjerio kolike će iznose dobiti zaposleni u državnim i javnim tvrtkama te tko će ove godine dobiti najizdašniju uskrsnicu.

HEP će tako za Uskrs za 10.300 radnika isplatiti u naravi iznos od 132,72 eura neto po radniku, piše Dnevnik.hr.

HŽ Infrastruktura d.o.o. isplatit će svojim radnicima uskrsnice u visini od 143 eura po radniku, a isti iznos isplatit će i HŽ Putnički prijevoz.

INA svojim radnicima isplaćuje uskrsnicu u iznosu od 132,72 eura neto u naravi, putem INA beneFIT kartice. Isplatom uskrsnice obuhvaćeni su svi radnici u društvima INA Grupe u Hrvatskoj, odnosno više od 8000 radnika.

Radnicima Hrvatske pošte, njih gotovo 9000, svake godine se isplaćuju tri jednokratne prigodne nagrade, i to za Uskrs, Božić i u obliku regresa. Još nije donesena odluka koliko će ove godine iznositi uskrsnica, ali lani je po radniku isplaćeno 132,72 eura.

Zaposlenicima Hrvatskih cesta d.o.o., sukladno Kolektivnom ugovoru, bit će isplaćena uskrsnica od 150,00 eura. Uskrsnica se isplaćuje svim zaposlenicima (474 radnika) Hrvatskih cesta, osim predsjedniku i članovima Uprave Hrvatskih cesta.

Što se tiče JANAF-a pitanje dara za Uskrs, kao i ostalih materijalnih prava zaposlenika, regulirano je važećim Kolektivnim ugovorom te temeljem tog ugovora svaki zaposlenik prima uoči Uskrsa dar u iznosu od 132,73 eura.

U Hrvatskoj lutriji i Croatia Airlinesu još nije donesena odluka o visini uskrsnice.