drama u brežicama

Bivši policajac pucao ispred ljekarne, pobjegao u kuću pa zapucao na policijski auto

06.03.2024 u 23:44

Bionic
Reading

U srijedu u kasnim popodnevnim satima došlo je do pucnjave u Brežicama. Naoružani muškarac prvo je pucao u zrak ispred ljekarne, a potom se zaključao u svoju kuću, odakle je u jeku pregovora s policijom o predaji zapucao na blindirano policijsko vozilo. Na terenu su specijalna jedinica policije i pregovarači, a pregovori nešto iza 23 sata još traju.

Muškarac je najprije oružjem prijetio zaposlenicima tamošnje ljekarne, a potom ispred ljekarne ispalio nekoliko metaka u zrak, javila je Televizija Slovenije.

Muškarac se potom zaključao u svoju kuću. Na terenu su specijalne jedinice policije i pregovarači. Iz kuće se čulo nekoliko pucnjeva.

Na mjesto događaja stigli su policijski službenici i pregovarači. S muškarcem su prvo pokušali stupiti u kontakt telefonom, no on je navodno odbio razgovarati. Zbog toga su ga preko razglasa počeli pozivati ​​da se preda. Na mjesto je trebao biti doveden i njegov sin kojeg je pozvao da se preda, ali muškarac za sada odbija tu mogućnost. Tijekom pregovora čak je dva puta pucao na policajce koji su pregovarali iz sigurnosti policijskog blindiranog automobila.

Područje je okruženo policijskim automobilima, novinarske ekipe nisu mogle prići. Na mjestu događaja još je blindirano vozilo, na tone je policajaca, ima i snajperista, u zraku je policijski dron, izvijestio je 24ur. Neslužbeno se doznaje da muškarac navodno ima i eksploziv. Mještani koji se vraćaju s posla putuju u pratnji specijalaca.

Prema riječima mještana, muškarac je navodno imao zdravstvenih problema, a ujutro je viđen u jednom od lokala gdje je navodno bio pijan.

Slična informacija stigla je i do gradonačelnika Brežica Ivana Molana, koji je za STA potvrdio da je cesta na tom području i dalje zatvorena.

Prema informacijama koje su kružile okolnim stanovništvom, trebalo bi se raditi o mještaninu, inače bivšem policajcu. Policija zbog sigurnosti savjetuje mještanima da ostanu kod kuće.