ODLAZAK GLASNOGOVORNICE

Dorotea Lazanin Jelenc napušta HRT

19.02.2016 u 21:36

Bionic
Reading

Dorotea Lazanin Jelenc, dugogodišnja glasnogovornica HRT-a odlučila je otići s Prisavlja pa je kuća već raspisala interni natječaj za popunu njezina radnog mjesta

'Točno je. Od 1. ožujka prelazim na novo radno mjesto. Ispred mene su novi poslovni izazovi kojima se neizmjerno veselim. Ono što mogu reći je da se neću baviti novinarskim poslom', kazala je za tportal Dorotea Lazanin Jelenc ne želeći otkriti kamo prelazi.

Nakon što je sedam, osam godina na HRT-u provela u honorarnom radnom odnosu kao novinarka, Lazanin Jelenc 2006. prešla je na RTL gdje pet godina bila u Informativnom programu. Početkom 2011. postala je glasnogovornica HRT-a zamijenivši na toj poziciji Danka Družijanića.

S obzirom na to da posljednjih tjedana Vlada popunjava niz mjesta pomoćnika i zamjenika, na HRT-u bruje o tome kako će njihova kolegica otići na mjesto glasnogovornika u neko od ministarstava ili u neku državnu tvrtku.

Na sve to ona samo s osmijehom kaže: 'Sve će se znati uskoro.'

Lazanin Jelenc
samo je jedna u nizu onih koji su napustili HRT u posljednje vrijeme. Prije nje od početka godine kuću su napustili novinarka Vanja Vučković koja je otišla je na televiziju N1 te šef dokumentarnog programa Robert Zuber, koji je s puno gorčine napustio Prisavlje otplovivši u poduzetničke vode.