IMOVINA TAJKUNA

DORH već godinama zna što je Žužić radio

08.01.2014 u 14:32

Bionic
Reading

Velikogorički tajkun Željko Žužić, čije tvrtke imaju više od 100 milijuna kuna godišnjeg prihoda, a koji je prije desetak dana je uhićen zbog nevraćenih pozajmica, spominje se i u studioznoj kaznenoj prijavi protiv Žužića, na 140 stranica i sa 168 priloga, što ju je početkom 2009. podigao Daniel Šimac iz Velike Gorice, a koju je USKOK odbacio u studenome 2013., četiri i pol godine kasnije.

Šimčeva se prijava odnosila uglavnom na način na koji je Žužić, preko stečajnoga upravitelja Marinka Paića, kupio tvornicu namještaja Šavrić u stečaju i na njezinu mjestu podigao Trgovački centar Solidum, kršeći pritom cijeli niz zakona i propisa. Među ostalim, Solidum (koji je otvorio tadašnji predsjednik RH Stipe Mesić, čije je kampanje Žužić velikodušno financirao) je sagrađen bez građevinske dozvole. Odnosno, korištena je dozvola koju je nekoć davno dobila tvornica Šavrić.


Kako je rekao Šimac za Poslovni dnevnik, iz USKOK-a mu je odgovoreno da su oni 'provjerili u gradskom Uredu za gospodarstvo i tamo je rečeno da su dozvole za Solidum u redu'. Nisu vidjeli ništa sporno ni u više od stotinu rješenja o minimalnim tehničkim uvjetima, iako ih Šimac smatra krivotvorenima.

Dakle, USKOK je donio zaključak nakon razgovora s osobama koje Šimac u prijavi optužuje za kriminalno udruživanje! A odgovor je potpisao zamjenik ravnatelja USKOK-a, isti onaj kojega Šimac također u svojoj prijavi iz 2009. proziva jer je navodno opstruirao njegovu prethodnu kaznenu prijavu protiv Žužića iz 2008. Nakon što je iscrpno obradio Solidum, koji i danas radi bez uporabne dozvole, a vlasniku navodno donosi 400.000 eura mjesečno, Šimac je podnio još nekoliko kaznenih prijava protiv Žužića. Općinskome državnom odvjetništvu u Zagrebu 2010. je podnio kaznenu prijavu zbog privatizacije Građevinskog poduzeća dom Dom, o čijoj sudbini ništa ne zna.

Više pročitajte ovdje