UGROZA NACIONALNE SIGURNOSTI

Domovinski pokret predao DORH-u kaznenu prijavu protiv Plenkovića

13.03.2024 u 17:51

Bionic
Reading

Iz Domovinskog pokreta u srijedu su izvijestili da su predali DORH-u kaznenu prijavu protiv premijera Plenkovića zbog, kako kažu, kršenja hrvatskih zakona, omogućavanja nezakonitog prelaska granice i ulaska u Hrvatsku brojnim migrantima te zbog ugroze nacionalne sigurnosti

"U suradnji s više uglednih odvjetnika, najiskusnijih sudaca i bivših državnih odvjetnika, nepobitno smo utvrdili, osim političke i nacionalne i Plenkovićevu kaznenu odgovornost", istaknuli su iz DP-a i ustvrdili da "predsjednik Vlade Plenković svjesno i namjerno, radi realizacije suludog plana migrantske invazije, krši zakone vlastite države".

Kažu i da se Plenkovićeva Vlada oglušila o njihove dosadašnje zahtjeve da odmah prestane s kršenjem Zakona o nadzoru državne granice, ali i drugih zakona RH i Ustava RH . Smatraju da "to što radi premijer Plenković nije slučajno, niti je posljedica nemogućnosti hrvatske policije da zaustavi one koji pokušavaju protuzakonito ući u Hrvatsku kao da hrvatske državne granice ne postoje".

U namjeri da se zaustavi kršenje Zakona o nadzoru državne granice, kao i migrantska invazija imaju, kako tvrde, potporu na tisuće hrvatskih građana i velikog broja udruga.

Takvu politiku ne podržava više od 95 posto Hrvatica i Hrvata, napisali su u priopćenju i dodali da su posljedice te i takve Plenkovićeve politike prijetnja samom opstanku Hrvatske i hrvatskog naroda, te predstavljaju izravno ugrožavanje nacionalne sigurnosti.

Prema Vladinim službenim podatcima, samo tijekom prošle godine koalicijska Plenkovićeva Vlada HDZ-a, SDSS-a i drugih, u Hrvatsku je "protuzakonito pustila 68.500 tzv. migranata" čiji se ostanak legalizirala ''privremenim dozvolama'', a europske države imaju ih pravo vratiti u Hrvatsku.

  • +5
Andrej Plenković Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Prema informacijama iz MUP-a, tisuće i tisuće ''migranata'' već su vraćene u Hrvatsku tajnim noćnim transportima, napisali su iz Domovinskog pokreta u priopćenju.

S obzirom na to da se istinski suverene europske države zatvaraju i odustaju od podrške ''migrantskoj invaziji'' na Europu, i da njihove policije zaustavljaju ''migrante'' te ih vraćaju u državu koja im je dala tzv. ''privremenu zaštitu'' tj. azil, u Hrvatsku će u vremenu koje dolazi biti vraćeno desetke tisuća tzv. ''migranata''.

Premijer Plenković od Hrvatske radi veliki migrantski logor i izravno ugrožava nacionalnu sigurnost i budućnost naše djece, upozorili su, među ostalim, u priopćenju iz DP-a.