tomaševićeva zamjenica

Dolenec o smeću: Moramo više sankcionirati i educirati

07.09.2023 u 15:33

Bionic
Reading

Danijela Dolenec, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika komentirala je slučaj odgajateljice koja je kažnjavala djecu u Dječjem vrtiću Trnsko tako što im je lijepila usta selotejpom

'Tako nešto je neprimjereno i šokantno. Grad to prijavljuje nadležnim institucijama, a u ovom slučaju to je prosvjetna inspekcija. Preporuka je bila opomena pred otkaz. Postoji neki prostor ravnateljice da uključi vlastitu procjenu, ali bitno je znati tko daje preporuke o odgovarajućim sankcijama. Nisam vidjela dokumentaciju pa ne mogu komentirati u detalje ovaj slučaj i reakciju na njega'rekla je za N1.

Upitana što sa zaraslom travom, komarcima, otpadom i divljim svinjama i činjencom da sve to ostavlja dojam da je Zagreb zapušten grad.

“Nismo poricali da je Zrinjevac ove godine kasnio s košnjom, samo smo obrazlagali da je to razumljivo s obzirom na oluju 19. srpnja, koju su mnogi Zagrepčani preskočili jer nisu bili tu pa je nisu svjesni. Mislim da se javnost slaže da smo grad vrlo brzo doveli u operativno stanje. Tu smo već treće ljeto, 2021. i 2022. je sve bilo ok. Izvanrednih situacija bit će još, zato smo dopustili Holdingu dodatna zapošljavanja. Što se otpada tiče, postigli smo mnoštvo ciljeva kroz manje od godinu dana. Izazova još ima u nekim gradskih četvrti, ali tamo nedostaju kultura i volja za promjenom navika. Mi se trudimo biti još bolji, ali da moramo više educirati i sankcionirati, moramo”, navela je Dolenec.