uzavrele strasti

Vučić: Srbija će biti uz svoj narod u Crnoj Gori

28.12.2019 u 08:36

Bionic
Reading

'Srbija sa zabrinutošću gleda na sve teži položaj srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori', rekao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić i izrazio nezadovoljstvo zbog uhićenja zastupnika oporbenog Demokratskog fronta.

Iz DF-a je priopćeno da je Vučić razgovarao s potpredsjednikom Nove srpske demokracije koja je dio Demokratskog fronta, Slavenom Radunovićem, javlja portal Antena M.

"Predsjednik Srbije je govoreći o krizi u Crnoj Gori kazao da Srbija sa zabrinutošću gleda na sve teži položaj srpskog naroda i SPC i izrazio nezadovoljstvo zbog hapšenja zastupnika i vođa Demokratskog fronta, koji su i predstavnici srpskog naroda', prenose crnogorski mediji.

Vučić je izrazio nadu da će se sva sporna pitanja moći riješiti dijalogom, a da će Srbija uvijek biti uz svoj narod u Crnoj Gori.

Radunović je Vučića upoznao s najnovijim primjerima progona DF, nakon uhićenja svih 17 zastupnika, što je, kako je istaknuo, nezabilježen slučaj u Europi. Potpredsjednik Nove srpske demokracije u Crnoj Gori smatra da su uhićeni bez ikakvog razloga i neustavno. Zastupnici kojima je određen pritvor - Andrija Mandić, Milan Knežević i Milun Zogović su započeli štrajk glađu, poručili su iz DF-a.

U međuvremenu je Sputnjik javio da je i spomenuta trojka puštena iz pritvora.

  • +7
Protest u Crnoj Gori Izvor: EPA / Autor: BORIS PEJOVIC

Radunović je kazao da je DF i do sada pokazao da je spreman na sva iskušenja i da se neće predati u borbi za slobodnu Crne Gore i da će nastaviti pružati otpor režimskim namjerama otimanja imovine i hramova SPC-a u Crnoj Gori.

Crnogorska policija je uhitila 17 zastupnika oporbenog prosrpskog Demokratskog fronta i još četiri osobe zbog nasilnog protivljenja usvajanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore. Uhićeni su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Mia Dimšić, Nina Badrić, Davor Bernardić, Marin Rozić…