UNATOČ PROGNOZAMA

Dodik uvjeren da je pobijedio

13.10.2014 u 11:19

Bionic
Reading

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da je kod broja glasova za Predsjedništvo BiH bilo podataka koji nisu bili identični sa stanjem na terenu, ali da i dalje Željka Cvijanović vodi s tisuću glasova prednosti u odnosu na protukandidata iz Saveza za promjene Mladena Ivanića

'Ostalo je da se u Banja Luci prebroji još 20 glasačkih odbora koji nisu ušli u ovaj broj. Iz tog razloga je došlo do smanjenja razlike o kojoj smo ranije govorili', rekao je Dodik novinarima u glavnom izbornom stožeru SNSD-a u Banjaluci, prenose Nezavisne.com

Dodik, koji je kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Srpske, rekao je da će konačne rezultate proglasiti Centralna izborna komisija BiH.

Što se tiče podataka za predsjednika Srpske, Dodik je rekao da je na više od 600.000 prebrojanih glasova razlika u njegovu korist, u odnosu na protu kandidata Ognjena Tadića, za oko 12.000 glasova.

'Ostalo je još nešto malo da se prebroji, ali mislim da ova razlika ne može biti dostignuta s obzirom na preostali broja glasanja, tako da što se tiče predsjednika mi ulazimo uvjereni da smo dobili ovaj mandat', rekao je. Dodik je naglasio da SNSD nastavlja slaviti.