PUK'O MU FILM

Dodik napustio 'bezvezni' sastanak s Fueleom

02.12.2013 u 23:13

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Spske Milorad Dodik napustio je u ponedjeljak navečer sastanak u Pragu na kojemu su stranački čelnici iz Bosne i Hercegovine uz posredovanje europskog povjerenika za proširenje Štefana Fuelea pokušavali postići dogovor o izmjenama ustava i izbornog zakona BiH a pri tom je kazao kako je to za njega bilo 'neozbiljno gubljenje vremena'

'Besmisleno je, nije fer i nije korektno što mi cijeli dan ovdje po hodnicima čekamo', kazao je Dodik novinarima u zgradi ministarstva vanjskih poslova Češke gdje se održava sastanak, javila je iz Praga sarajevska komercijalna televizija TV 1.

Osim povjerenika Fuelea na sastanku sudjeluju i ministar vanjskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, nekadašnji visoki predstvanik međunarodne zajednice u BiH te zamjenik pomoćnika američkog državnog tajnika Hoyt Yee.

Predsjednici sedam najvećih parlamentarnih stranaka iz BiH od 12 sati su pregovarali o uspostavi novog modela izbora članova Predsjedništva BiH i zastupnika u Domu naroda parlamenta BiH.

Dodik je ustvrdio kako je i dalje poblem u tome što se ne mogu dogovoriti bošnjačke i hrvatske političke stranke.

'Govorimo kao papige da je problem u izbornom modelu za Federaciju BiH. Tog dogovora nema i ovdje se nešto pokušava uraditi a ja ne želim sudjelovati u gluhim i bezveznim sastancima kao što je ovaj', kazao je Dodik.

Potvrdio je kako u Pragu ostaje do ujutro a poručio je kako je spreman priključiti se proglašenju dogovora između hrvatskih i bošnjačkih političara ukoliko ga do tada bude.