PRESEDAN U PODGORI

Dobio najviše glasova, pa odustao od drugog kruga

21.05.2009 u 10:27

Bionic
Reading

SDP-ovac Momir Sumić, aktualni načelnik Podgore, nakon odrađena tri mandata odustao je od drugog kruga izbora, premda je dobio najveći broj, 477 ili 32,23 posto glasova u općini, izvještava Jutarnji list

Da se povlači iz utrke s protukandidatom, nezavisnim Antom Miličićem koji je s takozvanom listom ugostitelja sastavljenom na brzinu prije samih izbora osvojio 421 ili 28,45 posto glasova, Sumić je službeno potpisao u srijedu ujutro u Općinskom sudu pred Izbornim povjerenstvom Općine Podgora.

Situacija u Podgori je toliko apsurdna da je HDZ-ov kandidat Stipe Vela s trećim po redu rezultatom od 281 ili 18,99 posto glasova, koji bi trebao sada ići u drugi krug s Miličićem, pozvao svoje glasače još u nedjelju nakon zbrojenih glasačkih listića da podrže nezavisnog Miličića!

'Očito je da su građani na lokalnim izborima isključivo išli na smjenu dosadašnje vlasti i tražili su drugu neku opciju. Nažalost, nisu glasovali niti za osobu niti za program. Ako je javnost tako odabrala, ja se povlačim. HDZ je dao podršku Anti Miličiću i smatram time izborne rezultate riješenim. S obzirom na sve ono što su NL i HDZ Podgori i drugim mjestima u općini obećali, i SDP-ova će četiri vijećnika u Vijeću dati punu podršku da se obećano realizira', objasnio je svoj potez Momir Sumić za Jutarnji list.