STRADALI U POPLAVI

'Do sada smo dobili tek 200, 300 kuna!'

14.06.2014 u 14:13

Bionic
Reading

Gotovo mjesec dana od probijanja savskog nasipa u Rajevom Selu i Račinovcima, stanovnici poplavljenih područja i dalje raščišćavaju svoje kuće. Ulice Gunje pune su glomaznog otpada, namještaja i uništene bijele tehnike. Ipak, na ovom potonjem stradali bi mogli i ponešto zaraditi

Poštovani, želim vam savjetovati da čvrsti otpad iz svojih domova (bijela tehnika, televizori, posuđe i sve ostalo što je od bilo kakvog metala) ne izbacujete na ulicu, nego sačuvate u svojim dvorištima. To su vaše stvari koje ste vi kupili, a tako imate pravo i prodati ih u sekundarnu sirovinu te zaraditi 200 - 300 kn. Kakva je sada situacija, dugo se nećemo vratiti, a i država je očito počela dizati ruke od nas te će nam i tih par stotina kuna i te kako dobro doći. Razmislite, danas je 27. dan kako smo izašli iz svojih domova, a vlada nam je dala samo po 200 ili 300 kn', piše Petar Barišić na Facebook stranici 'Gunja'.


Iz poplavljenih kuća na otpad mogu hladnjaci, zamrzivači, štednjaci, vešmašine… Do sada je takav otpad uglavnom na ulici završavao zajedno s ostalim otpadom. Kamioni za prikupljanje dolazili bi i sve zajedno odnosili. Ipak, na Facebook stranici Gunje upozorava se kako će na taj način netko sigurno zaraditi na prodaji metala. 'Zašto biste nekom besplatno dali kad se može zaraditi koja kuna', stoji u jednoj objavi.