ISPOVIJESTI ŽRTAVA NADRILIJEČNIKA

Djevojčici dijabetes 'liječio' hladnim tušem

12.09.2013 u 09:27

Bionic
Reading

Prirodne metode liječenja Miroslava Michaela Rimarchuka na rub smrti dovele su danas 13-godišnju djevojčicu iz Bijeljine. Prije dvije godine, nakon terapija u poliklinikama Rimarchuk u Bugojnu i Zaprešiću, jetra i gušterača bile su do te mjere oštećene da su liječnici beogradskog Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta njezinim roditeljima, koji su je tamo doveli u zadnji tren, rekli da joj je život u sljedećih 14 dana u Božjim rukama.

Slučaj ove djevojčice iz skromne obitelji Malinović iz Bijeljine jedan je od pet zbog kojih je Rimarchuk nedavno uhićen zbog sumnje u nadriliječništvo. Stomatologu iz Crne Gore u zamjenu za 6000 eura pomagao je izliječiti ožiljke od opeklina od prosinca 2012. do siječnja 2013. Prepisao mu je hladne tuševe i mast. Svojoj asistentici za lumbago prepisao je mast, a liječio je i dvije Slovenke. Jedna je navodno imala rak jajnika, a liječio ju je ubrizgavanjem nepoznate bijele tekućine medicinskom špricom u rektum. Cijena je bila 400 eura po terapiji. Medicinsku sestru iz Slovenije koja navodno boluje od raka jednjaka liječio je ubrizgavanjem bijele tekućine u rektum analnom sondom. Po istoj cijeni, piše Jutarnji list.

One su u trenutku njegova uhićenja u Zaprešiću bile u čekaonici i čekale terapiju. Rimarchuku je određen pritvor, ali je istovremeno i jamčevina od 120.000 kuna. Na ovu odluku suca žalilo se tužiteljstvo tražeći da se odbije jamčevina.


Goranu i Svjetlani Malinović život je pretvorio u pakao. Uvjerio ih je da njihovu kćer može potpuno izliječiti od dijabetesa tipa 1 i to prirodnim putem. Bolest joj je dijagnosticiran u studenome 2010. Roditelji su pomoć potražili u Banjoj Luci i djevojčica je stavljena na inzulinsku terapiju.

No, kao i svaki roditelji, Goran i Svjetlana nastojali su svome djetetu pomoći i tražili su druga rješenja. U proljeće 2011. godine naišli su na reklame Poliklinike Rimarchuk, koja je u Bugojnu imala svoju ispostavu koju je vodio Toni Božić (prema pisanju medija u BiH protiv njega je prošle godine podignuta optužnica zbog nadriliječenja). On se Malinovićima predstavio kao osoba koja radi prema istim metodama i istim preparatima kao i Miroslav Rimarchuk u Zaprešiću, kod kojeg je prošao obuku.

Više pročitajte ovdje