RODITELJI U ŠOPINGU

Djevojčica spašena iz užarenog auta

22.05.2009 u 17:57

Bionic
Reading

Zahvalujući prisebnosti voditelja Tehničkog održavanja Centra Super Nova Damira Krajinovića, izbjegnuta je tragedija koja se danas (petak) oko 12.30 umalo dogodila nepažnjom roditelja 22-mjesečnog djeteta

Otišavši u kupnju u Trgovački Centar Super Nova mladi bračni par 37-godišnjaka u svom je Volkswagenu ostavio zaključanu 22-mjesečnu djevojčicu. U tom trenutku vjerojatno nisu niti razmišljali kako bi visoka temperatura zraka, koja je u petak oko 13 sati u Slavonskom Brodu iznosila 30 stupnjeva, a u samom automobilu i daleko više - mogla biti pogubna za maleno dijete, piše Jutarnji list

- Dobili smo dojavu uznemirenih posjetitelja da u zaključanom automobilu plače djevojčica. Više puta smo razglasom pokušali dozvati roditelje, no kako se nisu javljali, čekićem sam razbio zadnje staklo te smo izvukli dijete koje dok sam ja bio tamo niti u jednom trenutku nije bilo bez svijesti. Ali je bilo uplakano i nervozno - kazao je Damir Krajinović.

Među prvima koji je primijetio dijete u autmobilu bio je jedan od zaštitara koji je i obavijestio policiju i Hitnu pomoć. Uskoro su se na parkingu pojavili i roditelji malene djevojčice.

- Utvrđeno je da dijete nema težih posljedica, a roditelji su odbili moguću hospitalizaciju radi eventualno dodatnih pretraga. S njima je obavljen i obavijesni razgovor, a o cijelom slučaju bit će obaviješteno i Državno odvjetništvo - kazala je Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Po gradu već kruže priče kako je djevojčica bila u nesvijesti, kako ju je majka istrgnula iz ruku djelatnika Hitne, da je ocu navodno bilo važnije to što mu je razbijen autmobil, no „spasitelj“ malene djevojčice kaže:

- Ono što je najbitnije je da je sve dobro prošlo i da dijete nema posljedica. Svatko od nas drukčije reagira u određenom trenutku pa se u toj stresnoj situaciji i ponašanja roditelja moraju promatrati kroz to. Bitno je da na ovom primjeru nauče i drugi, te da djecu kod odlaska u kupnju ne ostavljaju u automobilu - poručio je na kraju Krajinović i sam uznemiren događajem koji se zbio.