NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Djelatnik veleposlanstva u Hrvatskoj ucjenjivao bivšu djevojku, a snimke seksa poslao je i njezinoj obitelji; tražio je 40 tisuća eura

27.12.2019 u 15:26

Bionic
Reading

Općinski kazneni sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj je muškarac, zaposlenik nenavedenog veleposlanstva u Hrvatskoj, osuđen na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje jer je ucjenjivao bivšu djevojku

Kako navodi Jutarnji, muškarac je od kolovoza do kraja rujna 2016. bivšoj partnerici slao poruke i tražio 40.000 eura prijeteći joj objavom njihove intime ako ga ne posluša.

Osim pokušaja da od nje iznudi 40.000 eura u zamjenu za šutnju kako ne bi distribuirao njezine golišave fotografije i zajedničke intimne videouratke, 46-godišnjak je u aplikaciji Viber osnovao grupu u koju je uključio roditelje bivše djevojke i prijatelje te u njoj objavio kompletan erotski sadržaj koji su njih dvoje snimili tijekom veze.

'Napravio je dvije grupe na Viberu. U jednu je stavio mog oca, sestru i mene, a u drugi prijateljice i sestru, te u njima objavio moje obnažene fotografije i snimke naših seksualnih odnosa. Osjetila sam strah jer nisam znala što bi moglo još uslijediti pa sam otišla na policiju', ispričala je žrtva.