osnovne potrepštine

Divjak o manjku sapuna u školama: Prebacivanje odgovornosti nije dobro, godišnje dajemo 1,4 milijarde kuna za potrošni materijal

04.03.2020 u 13:37

Bionic
Reading

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je u srijedu manjak sapuna u školama rekavši kako prebacivanje odgovornosti nije dobro

'Ima osnivača koji se odlično brinu o materijalnim potrebama škole. Sav potrošni materijal nabavlja se iz sredstava osnivača, a Ministarstvo osigurava milijardu i 400 kuna godišnje za potrošni materijal u školama', rekla je Divjak tijekom konferencije za medije o reformi strukovnog obrazovanja u srijedu.

Podsjetimo, na pitanje ima li u zagrebačkim školama osnovnih potrepština gradonačelnik Milan Bandić je poručio kako 'ćemo prati ruke lugom (pepelom), ali ne u zagrebačkim školama'.

'Donio sam paket sapuna da poklonim školi Vladimir Prelog. Ja sam se prao u lugu od drveta. I bio sam zdraviji i mlađi. Prijeđimo na lug. Prat ćemo ruke lugom, ali ne u zagrebačkim školama. Nabavljam lug sa sela i perem ruke lugom', rekao je te optužio novinare da ni od čega rade priču. Smatra i kako je psihoza oko koronavirusa samo priča 'da netko proda lijekove'.

Iz Grada Zagreba su poručili da Grad kao osnivač kontinuirano vodi brigu o opremljenosti škola i vrtića te im doznačuje financijska sredstva za materijalne i druge rashode, a za njihovu preraspodjelu, uključujući nabavu i osiguravanje dostupnosti higijenskih potrepština te osiguravanje primjerenog higijenskog standarda, zaduženi su škole i vrtići sami.

  • +4
Konferencija za medije s temom reforme strukovnog obrazovanja Izvor: Screenshot / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL