DANCI S KREČA DO SLAVLJA

Dinamo promašivao i izgubio trofej

07.02.2012 u 20:24

Bionic
Reading

Dinamo niti u drugom pokušaju u tri dana nije uspio svladati danski Midtjyyland. U finalu portugalskog Atlantic cupa Danci su slavili rezultatom 1:0 (0:0) i osvojili trofej, te bogatu novčanu nagradu

Trener Čačić zbog kartona nije mogao računati na Jerka Leku i Domagoja Vidu, a na teren je od prve minute istrčao Sammir koji je tako upisao prvi nastup u novoj kalendarskoj godini.

Plavi su potpuno kontrolirali situaciju na terenu, no nisu se iskazali u završnim fazama svojih brojnih akcija i Dancima su dozvolili da se posve slučajno oslade osvajanjem trofeja. Nedostajalo je strpljenja, a brojni udarci izvana letjeli su daleko od protivničkih vratnica. Za istaknuti je pokušaj Sammira koji je iskosa promašio cilj, te dobar udarac glavom Bišćana koji je fijuknuo blizu gola u prvom dijelu, te pokušaji Badelja i Krstanovića u drugom.

U nastavku je Čačić kombinaciji Skandinavaca i Nigerijaca suprotstavio još četiri igrača, ali stanje je ostalo nepromijenjeno. I dalje je Dinamo jurišao prema protivničkom vrataru, ali (uz iznimku pokušaja Badelja u 68. minuti) ga i ostavio nezaposlenog. Teško je nabrojati sve propuštene poluprilike, ali večeras je dinamovcima gol bio veličine mišje rupe, ako ne i manji.

I onda je viđena jedna od klasičnih nogometnih priča. Kelava je u 76. minuti istrčao do kraja (uz gol liniju) svog kaznenog prostora i sapleo protivnika u relativno bezopasnoj situaciji, a sudac je pokazao na kreč. Olsen je bio siguran izvođač penala i Dinamo se prvi put u svih sedam pripremnih utakmica našao u rezultatskom deficitu.

Put povratka nisu našli, i Čačićeva najveća briga je nepreciznost u završnici njegovih igrača. Bila je ovo i posljednja dogovorena utakmica Dinama prije povratka u Zagreb, a MAXtv Prva liga trebala bi (ako vremenski uvjeti dozvole) biti nastavljena za deset dana.

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Bišćan (Tonel), Šimunić, Ibanez - Calello (Alispahić), Badelj - Sylvestr (Kramarić), Sammir (Kovačić), Tomečak (Pivarić) - Beqiraj (Krstanović)

Inače, dvoboj je kasnio pola sata jer je glavni sudac dvoboja doživio lakšu prometnu nesreću, a utakmici nisu prisustvovali navijači Dinama.