MAXTV PRVA LIGA

Dinamo i Istra 1961 s 3:0 'isprašili' suparnike

05.05.2012 u 21:12

Bionic
Reading

U pretposljednjem kolu MAXtv Prve lige nije bilo iznenađenja. Gotovo svi favoriti ostvarili su pobjede i sad se još samo čeka posljednje kolo i završetak jedne mučne sezone domaćeg nogometa

Dinamo je puno lakše od očekivanog prošao kroz Kranjčevićevu ulicu. Dva gola Fatosa Beqiraja i jedan Adriana Calella u samoj završnici utakmice, bili su dovoljni za uvjerljivi trijumf nad Zagrebom, no realno, pobjeda 'modrih' mogla je i trebala biti uvjerljivija.

Ante Čačić odmarao je nekolicinu svojih prvotimaca, očito ih čuvajući za uzvratnu utakmicu finala Kupa protiv Osijeka, pa tako na travnjak među ostalima nisu isrčali niti Sammir niti Jerko Leko. Ipak, unatoč tomu Dinamo je bio momčad s inicijativom, idejom i terenskom nadmoći. Na kraju, tih 3:0, bez obzira na 'zapucani' penal Hrvoja Štroka, samo je potvrda da Zagreb po kvaliteti nije niti blizu svog gradskog rivala iz Maksmirske 128.

Teže od očekivanog, Split je u svom Parku mladeži pobijedio kandidata za ispadanje zaprešićki Inter. Na kraju je bilo 1:0 za crvene, a pogodak vrijedan tri boda, ali i nastavka utrke za mjestom u europskom natjecanju Splitu je donio Mirko Hrgović golom u 82. minuti. Inter je mogao izjednačiti u samom finišu utakmice, kad je Oršić zaobišao vratara domaćih, uputio loptu prema praznoj mreži, no onda se odnekud stvorio Glumac i izbacio loptu s gol-crte!

Istra je, pak, lakše od očekivanog upisala tri boda protiv Cibalije. U Puli je bilo 3:0, a pogotke su postigli Križman (u 30. i 64. minuti) te Prelčec u 83. S ovim bodovima, Istra je i definitivno prebrinula sve brige oko ostanka uoči posljednjeg kola koje se igra sljedećeg vikenda.

U Stanovima je Karlovac, već odavno novi drugoligaš, iznenađujuće uzeo bod domaćem Zadru odigravši 2:2. Mogli su gosti i do punog plijena. U 62. minuti još uvijek su imali vodstvo 2:0, pogocima Sopčića iz 15. i Vrnoge iz 42. minute, a onda je Rašo s dva gola u samo šest minuta (63. i 69.) donio Zadru bod.

Remi je bio i na Šubićevcu. Domaći Šibenik poveo je preko Vrcića u 70. minuti, a finalistima Kupa Osijeku bod je golom u 84. minuti osigurao Perošević.