KAZNE

Dinamo i Hajduk pred praznim tribinama

11.04.2012 u 15:40

Bionic
Reading

Dinamo i Hajduk će svoju sljedeću prvenstvenu ili Kup utakmicu morati igrati bez gledatelja zbog učestalih izgreda vlastitih navijača

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević 'modrima' i 'bilima' je odrezao istu kaznu. Na prvoj domaćoj utakmici ovih klubova neće smjeti biti prisutni gledatelji, a kobno je bilo ponašanje navijača Dinama i Hajduka na utakmici na Šubićevcu (Šibenik) odnosno na Poljudu (Karlovac).

Dinamo će tako utakmicu 26. kola protiv Zadra igrati bez gledatelja koji zbog neodgovornog ponašanja manjine neće moći doći na Maksimir i pljeskom pozdraviti nove prvake Hrvatske. Ovo je četvrti puta ove sezone da je hrvatski prvak kažnjen zbog vlastitih navijača.

Što se tiče Hajduka on će kaznu odraditi protiv Lučkog na Poljudu (27. kolo, 21. travnja). Iako je ovo već sedmi incident simpatizera Hajduka, uprava kluba se svejedno namjerava žaliti.

'Hajduk je kao domaćin učinio sve što je u njegovoj moći da bi utakmica bila organizirana u najboljem redu. Angažiran je dovoljan broj policajaca i redara i možda bi trebalo u njihovim redovima potražiti razloge propusta u organizaciji. Žalit ćemo se na ovakvu odluku disciplinskog suca i nadamo se da će naša žalba biti uvažena,' izjavio je odvjetnik 'bilih' Damir Primorac.