ZNA TKO JE

Dilber brani Karamarka: On nije proganjao Gotovinu

18.11.2012 u 21:20

Bionic
Reading

Željko Dilber, prijatelj generala Gotovine, osvrnuo se na napad saborskog zastupnika HDSSB-a Dinka Burića koji je optužio u sabornici vrh HDZ-a i njegova čelnika Tomislava Karamarka kao odgovorne za to što su generali godinama nevini sjedili u haškom pritvoru. Dilber je stao u obranu šefa stranke Tomislava Karamarka, koji je u vrijeme hapšenja Gotovine bio šef tajnih službi

U razgovoru za Večernji list Dilber je rekao da su na žalost postojali pojedinci na čelu HDZ-a koji su maltretirali i proganjali generala Gotovinu i njega, ali da među njima nije bio Karamarko - a oni koji potiču Burića na ovakvo politiziranje i neistine bili su jako blizu tim krugovima. 

Ako nastave, kaže Dilber, morat će ih podsjetiti što su o generalu puštali 'ispod žita', kako su ga blatili da bi mu smanjili ugled u javnosti, posebno među braniteljima.

'Bolje da me Burićevi šaptači ne vuku za jezik, zato jer o tome tko je locirao i uhitio generala Gotovinu Burić i ostali mogu samo špekulirati i koristiti u politikanske svrhe. Istina još nije poznata hrvatskoj javnosti, ali ja se nadam da će i to izići na vidjelo. Ja je znam, ali o tome ćemo kada se za to stvore uvjeti' - zaključio je Dilber.